Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Spomladi in poleti so očala več kot samo modni dodatek, pač pa obvezen pripomoček za zaščito oči. Nosijo jih vsi – mladi, stari, modne navdušenke in poslovneži. Pa veste, na kaj morate biti pozorni pri nakupu? Zbrali smo nasvete, ki vam bodo zagotovo prišli prav.

  Bodite pozorni na kote

  Če imate okrogel obraz, izberite štirioglate okvirje, če pa imate štirioglato brado in visoko čelo, vam bodo lepše pristajali okrogli modeli očal. V primeru, da imate srčast obraz (takšen, na katerem so lica širše od brade), pa lahko nosite skoraj vse modele.

  Zaščita in modni dodatek v enem

  Stekla sončnih očal bi morala vašim očem nuditi 99 % zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. Večina kvalitetnejših sončnih očal ima takšna stekla, toda kljub temu bi bilo pametno pred nakupom preveriti ta podatek na deklaraciji. Predlagamo, da se pred nakupom posvetujete tudi z zaupanja vrednim svetovalcem. Nekatera sončna očala imajo posebno zaščito, odporno na vodo in olje – zelo praktično, če boste očala uporabljali tudi na plaži.

  Popolno prileganje

  Ko preizkušate očala, se nasmejte! Pri tem se očala ne bi smela premakniti. Večina očal s kovinskimi okvirji imajo t. i. nosnike, zahvaljujoč katerim očala idealno ležejo na vaš nos. Plastična očala tega nimajo, zato boste morda morali preizkusiti več modelov, dokler ne najdete takšnega, ki vam bo resnično odgovarjal. Predlagamo, da greste po nakupih v Optiko Aleksandra, kjer imajo zelo veliko izbiro očal, poleg tega pa vam bodo znali tudi dobro svetovati.

  Naj trajajo

  Če imate navado dvigovati očala na teme (kot obroč za lase), lahko ročaji popustijo. Svetujemo sicer, da tega ne počnete, če pa se nikakor ne morete odvaditi, nesite očala k optiku, ki vam jo bo učvrstil. Pozorni bodite tudi pri etuiju za shranjevanje – najboljši je iz tršega materiala, ki bo vaša očala ščitil tudi pred udarci.

  Za čiščenje očal pa uporabljajte posebno krpico iz mikrovlaken, ki naj bo čista.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje