Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Otroci so največje in najlepše bogastvo, zato jih pogosto obdarujemo. Vemo, da se vsi mali radovedneži od srca razveselijo prav vsakega darila. Vseeno pa prinašamo nekaj idej, ki vam bodo pomagale razveseliti svojega malčka.

  Podarite jim izkušnjo

  Peljite jih v njihov najljubši tematski park, na koncert njihove najljubše skupine, v kino ali pa kar na mini potovanje. Kakovostno preživljanje prostega časa z otroki je samo po sebi čudovito darilo. Skupaj boste ustvarili spomine, ki si jih boste vi in vaš malček zapomnili za vedno.

  Spodbujajte malega bralca

  Starši lahko najbolje poskrbijo, da bo njihov otrok vedno lačen knjig, zato je nadvse primerno in brezčasno darilo dobra knjiga. Posebej takšna, ki se mu bo pomagala umiriti pred spanjem, hkrati pa ga bo popeljala v njegov lasten domišljijski svet. Še posebej pa je zlata vredno skupno branje, ko je otrok še majhen. Naj branje postane družinska vrednota!

   Zmenek

  Organizirajte zmenek z otrokom, kaj bosta počela, pa se dogovorita skupaj. Naj otrok poda ideje, skupaj pa se pogovorita, kaj je mogoče in kaj ne. Lahko pa naredite tudi kupone z različnimi aktivnostmi, ki jih otrok lahko uporabi v času zmenka.

  Ljubezen na »prvo žogo«

  Izberite otrokove in svoje najljubše risbe, jih skenirajte, ter oblikujte in natisnite fotoknjigo, ki jo lahko nato podarite otroku. Zelo verjetno je, da bo nadvse očaran in vesel, saj se bo počutil bolj pomembnega in uspešnega – konec koncev mu je nekdo izdal pravo pravcato knjigo. Takšna, prav posebna in unikatna gesta, bo predstavljala dragocen spomin na njegovo otroštvo.

  Spodbujajte otrokovo kreativnost in domišljijo

  Otroke obdarujte z igračami, ki jim bodo pomagale vklopiti možgančke. Otroci imajo to zelo radi, saj jim s tem dajemo možnost, da pokažejo svojo kreativnost in iznajdljivost. Med takšne igrače uvrščamo (otroške) pečice, blagajno, pekarno, set za ustvarjanje zapestnic ali ogrlic, itd.  Če so otroku všeč znani superjunaki, naj v sebi poišče skrivno moč, če pa je otroku všeč punčka Barbie, naj raziskuje poklice kot so medicinska sestra, okulistka, veterinarka, znanstvenica, slaščičarka, kmetica, pop zvezda, reševalka iz vode, drsalka na ledu …

  Naredite zabaven glasbeni seznam

  Izberite nekaj pesmi, za katere veste, da bo otrok v njih užival in jih shranite. Otrok bo tako vsakič, ko bo slišal te pesmi, pomislil na vas!

  Igra za vedno!

  Zagotovo ne boste zgrešili tudi z darilom, ki bo vključevalo več oseb. Otroci se zelo radi igrajo sami s sabo, saj se tako veliko naučijo, a še lepše je, če se učijo in preživljajo prosti čas v družbi vrstnikov in družine. Tako razvijejo svoje socialne veščine, pri mlajših otrocih pa se na ta način lahko spodbuja napredek v učenju jezika.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje