Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  V Sloveniji sta po novem na voljo nova predstavnika Huaweijeve serije telefonov z oznako Y. Gre za modela Y6 in Y7 2019, ki s svojim živahnim dizajnom cilja predvsem na mlajše uporabnike. Huawei Y6 je na voljo v črni, modri in rjavi barvi, Huawei Y7 pa v črni, rdeči in modri barvi. Oba telefona prinašata odlično mobilno zabavo s kombinacijo velikega zaslona, kakovostne kamere in inteligentne zmogljivosti. Poleg tega pa telefona odlikuje tudi baterija z izjemno avtonomijo. Z vsemi temi karakteristikami so mladi ves čas pripravljeni na raznovrstne vsakodnevne izzive.

  Skočite v akcijo z velikim zaslonom

  Pametni telefoni so vstopili v obdobje zaslonov z izjemno ostro sliko. Tako Huawei Y6 kot Y7 2019 se lahko pohvalita z velikim zaslonom, ki zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja. Pri Y6 ta v diagonalo meri 15,5 centimetra oziroma 6,09 palca, pri Y7 pa še slabega pol centimetra več oziroma 6,26 palca. Poleg visoke ločljivosti, ki pri Y6 znaša 1560 x 720 slikovnih pik in pri Y7 1520 x 720 slikovnih pik, zaslona obeh odlikujta tudi večja nasičenost in jasnost barv iz vseh zornih kotov. Zaslon obdaja elegantno in ergonomsko zasnovano ohišje, zaobljena in polirana zadnja stran, narejena iz kakovostnega materiala, ki spominja na keramiko, pa uporabniku daje edinstven in udoben občutek v roki. Ker je rob okoli zaslona izjemno majhen, pa izkušnja pri igranju iger in gledanju videov še toliko bolj doživeta.

  Zrcalce, zrcalce v objektivu povej …

  Ker se mladi danes izražajo zlasti prek fotografij, sta telefona opremljena s kakovostno kamero. Oba telefona imata na zadnji strani kamero z ločljivostjo 13 MP in in zaslonko f/1.8, s tem da ima Huawei Y7 2019 še podporna kamera s tipalom ločljivosti 2 MP. Ta poskrbi, da je globina na fotografijah vedno dobro izražena, s tem pa fotografije še bolj življenjske in naravne. Tudi tiste, ki jih zajamete v slabših svetlobnih pogojih.

  Uporabnike bo pri obeh navdušila tudi prednja kamera s tipalom ločljivosti 8 MP, saj z možnostjo samodejnega retuširanja poskrbi za popolne selfije. Tako fotografij ni potrebno dodatno urejati, saj so narejene tako, da odražajo vašo najlepšo podobo. Sprednja kamera pa služi še enemu namenu. Omogoča odklepanje z obrazom, kar vodi do hitrejšega in enostavnejšega načina uporabe ter dostopa do podatkov.

  Inteligentna uporabniška izkušnja

  Za gladko uporabniško izkušnjo poskrbi naveza učinkovite strojne opreme in optimizirane programske opreme. Huawei Y6 2019 poganja procesor izdelan v 12 nanometrski tehnologiji in je opremljen z 2 gigabajtoma delovnega pomnilnika in 32 gigabajti internega pomnilnika, Huawei Y7 2019 pa se lahko pohvali z inteligentnim 64-bitnim procesorjem Snapdragon 450 z osmimi jedri, ki mu za nemoteno uporabniško izkušnjo pri uporabi več aplikacij hkrati stojijo ob strani še 3 GB delovnega pomnilnika in 32 gigabajtov notranjega pomnilnika. Notranji pomnilnik je sicer mogoče s spominsko kartico micorSD pri obeh še dodatno razširiti, in to vse do 512 GB.

  Huawei Y7 ima nameščen Android 8.1 z uporabniškim vmesnikom EMUI 8.2, Huawei Y6 pa gre še korak dlje z Androidom 9 in uporabniškim vmesnikom EMUI 9.0. Obe različici programske opreme odlikuje poenostavljeno upravljanje, s tem da velja pri EMUI-ju 9.0 še posebej izpostaviti pomikanje po sistemu z gestami. Kar 90 % ključnih opravil boste lahko opravili v le treh korakih, posebej pa velja izpostaviti tudi t. i. enostavni način, ki z večjo velikostjo pisave, večjimi ikonami in višjo glasnostjo zagotavlja boljšo izkušnjo tistim, ki jo potrebujejo. Poenostavljeni vmesnik je lahko razumljiv in olajša navigiranje po menijih. Pri uporabniškem vmesniku

  Da uporabnika telefon ne pusti na cedilu, ko ga ta najbolj potrebuje, pa pri obeh modelih poskrbi impresivna baterija. Pri Y6 njena kapaciteta znaša 3020 mAh, pri Y7 pa 4000 mAh. Oba telefona znata tudi samodejno pametno optimizirati porabo baterije in sta opremljena s tehnologijo za varčevanja z energijo.

  Dobavljivost

  Huawei Y6 in Y7 2019 sta že na voljo na slovenskem trgu. Cena modela Y6 v v prosti prodaji znaša 179,99 evra, cena Y7 pa 209,99 evra.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje