Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Eden redkih pametnih telefonov, ki si zaslužijo oznako simpatičnega in ki takoj pade v oči. Lep, majhen, ko je treba, dovolj zmogljiv in ravno tako vsestranski, da (skoraj) nikogar ne bo pustil ravnodušnega.

  Takoj je očitna izredna obrtniška izvedba tako imenovane oblike školjke, torej po sredini deljenega ohišja, ki preklopljen izredno lepo zdrsne v tako rekoč čisto vsak hlačni žep. Presenetljivo dobra je namreč zasnova tečaja, ki obe polovici združi brez vsake reže, medtem ko razprt ravno prav »raztegne« zaslon, da guba skoraj ni vidna. Otipljiva pač je, saj drugače ne more biti. Sprednjo stran oziroma zadnji v razprtem položaju krasita dva simetrična kroga – navdih zanju so našli pri legendarnih refleksnih aparatih z dvema objektivoma. V zgornjem krogu so objektivi kamer in v spodnjem simpatičen majhen zaslonček, ki oblikovno in v zasnovi spominja na zaslon ure. Njegova informativna vrednost je sicer še omejena, saj zanj ni na voljo veliko informacijskih zaslonov. Pričakujemo, da se bo to spremenilo ob prvi večji nadgradnji. Kljub oblikovni posebnosti novi telefon v zloženem stanju v debelino meri le 15,2 mm, v razprtem pa 7,2 mm.

  17,5-centimetrski (6,9-palčni) osrednji zaslon je samosvoje ločljivosti (1188 x 2790 pik), ki za nekaj odstotkov presega polno visoko razločljivosti (1080p), in poleg prikaza milijarde barv (10-bitna barvna globina) nudi še 120-herčno osveževanje. Zaslonska tehnologija OLED kot pogoj prepogljivosti je hkrati zaslužna za primerno svetilnost, kontrast in živahne naravne barve in se dobro obnese med uporabo na prostem. Odlikuje ga še podpora barvni paleti P3, ki skupaj s številčnostjo barv poskrbi za naravnejši prikaz barv. Te so namreč skoraj takšne, kot jih vidi naše oko, kar pride do izraza tako med gledanjem video vsebin kot pregledovanju oziroma urejanju fotografij in video vsebin.

  Zaradi znanih omejitev, ki so jih Američani vsilili Huaweiu, ima različica izven Kitajske namesto lastnega procesorja Kirin, Snapdragon 888. S stališča procesorske in predvsem grafične moči je to celo prednost, kajti omenjeni procesor je tozadevno v prednosti. Težava je le ta, da dovoljenje za uporabo ne vključuje vmesnika za 5G, zato Pocket novih mobilnih omrežij ne podpira. Zlahka pa pohvalimo 8 GB delovnega in 256 GB vgrajenega pomnilnika, med katerima predvsem zadnji obljublja dolgotrajno mirno uporabo brez pogostega brisanja datotek in aplikacij. Podpora za pomnilniške kartice sicer je, toda te so tipa NM (Nano Memory) in niso razširjene kot kartice tipa mikro SD. Zaradi prepogljive zaslone tipalo prstnega odtisa ni pod zaslonom, temveč v stranki tipki za vklop. Deluje dobro, je dokaj hitro in natančno z malo napačnimi odčitki.

  Pomemben dejavnih vsake mobilne naprave je kapaciteta baterije. 4000 mAh je dober dosežek za napravo preklopne zasnove, ki hkrati ni pretirano debela. Zaloga baterije bo zlahka zadoščala najmanj za celodnevno srednje zahtevno uporabo, nato pa je na voljo hitro polnjenje z močjo 40 vatov. Brezžično polnjenje žal ni podprto.

  Pametni telefon, naj bo klasične ali preklopne oblike uporabljamo poleg vsega ostalega še v funkciji fotoaparata, zato je izrednega pomena kakovosti in vsestranskost fotografskega dela. Čeprav zaradi zasnove lahko za selfije uporabite zadnje kamere, se v zaslonski luknjici glavnega zaslona skriva solidna 10-milijonska kamera. Impresivnejše so ostale tri. 40-milijonska glavna, 13-milijonska širokokotna ter posebnost 32-milijonska kamera sposobna zajetja svetlobe na širšem spektru valovnih dolžin. Zaradi tega v aplikaciji ogledalo poleti zlahka preverite kakovost nanosa sončne kreme oziroma s fluorescentnim učinkom nadgradite fotografije predmetov v temi. Zraven kamer je še 10-kanalno večspektralno tipalo zaslužno za izboljšano nastavljanje belina in osvetljevalec, ki pomaga pri omenjenem fotografskem učinku. Kameri z večjima tipaloma sta zaslužni za odlično kakovost fotografij v vseh svetlobnih razmerah, medtem ko se pri širokokotni na žalost pozna nekoliko slabša optika. V središču prizora so tudi te fotografije odlične, le na robovih pride do izraza manj podrobnosti in izguba ostrine.

  Prepoved uporabe ameriških tehnologij je imela posledice na več ravneh in spodbudila Huawei, da s svojim ekosistemom naprav postaja vse bolj močna tretja pot za vse, ki ne marajo bodisi Googla ali Appla. Uspelo jim je namreč ponuditi, koliko toliko dobre alternative Googlovim storitvam in aplikacijam, prepričati večino globalnih in lokalnih razvijalcev, da so aplikacije prilagodili trgovini AppGallery, medtem ko večina tistih, ki še vedno zahtevajo Googlovo podlago, deluje v navideznem okolju GSpace. Z drugimi besedami. Velika večina uporabnikov ne bo občutila težava zaradi odsotnosti Googla, a če sodite med uporabnike aplikacije, ki jih v trgovini AppGallery ni oziroma preprosto zahtevate polno Googlovo okolje, potem P50 Pocket preprosto ni za vas.

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje