Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huawei je bil eden prvih proizvajalcev, ki je ustvaril telefon s prepogljivim zaslonom. Sprva so imeli zaslon obrnjen navzven, vendar se je podjetje postopoma oddaljevalo od te zamisli, saj se je izkazalo, da ni najboljša rešitev iz praktičnega vidika. Letos je na trgu predstavljenih več modelov prepogljivih telefonov različnih podjetij. Med njimi so nekateri boljši, drugi slabši. Huawei Mate X3 s svojim izpiljenim videzom takoj očara. Pri telefonskih napravah, ki danes veljajo za modne dodatke, je videz izjemno pomemben, vendar pa je uporabniška izkušnja prav tako ključnega pomena za dolgotrajno ljubezen.

  Huawei Mate X3 je prvi prepogljivi telefon z zaobljenimi stranicami, kar je značilno za tega proizvajalca. To zagotavlja udobje pri uporabi, hkrati pa telefon deluje trdno. Na videz je izjemno eleganten, preklop deluje gladko, skorajda ni opaziti špranje med zaslonoma. Posebnost tega modela je, da v zaprtem stanju deluje kot običajen (enojni) telefon, šele ko ga odprete, se slika razširi na dva zaslona. Prepogljivi telefoni še vedno veljajo za najprestižnejše naprave, zato je tudi njihova cena najvišja med vsemi.

  Prefinjenost te naprave je tisto, kar navduši. Je kompakten in prijeten v vseh pogledih, dobro se prilega roki. Debelina ohišja v zloženem stanju znaša 11,8 mm, kar je odlično za tovrstne naprave. Aluminijast okvir prijetno hladi roko. Teža približno 240 gramov se ne zdi pretirana, saj je model dobro uravnotežen.

  Zunanji zaslon ima rahlo ukrivljene robove. Huawei uporablja steklo Kunlun, za katerega trdijo, da je desetkrat bolj vzdržljivo. Prav tako je pridobil vse zvezdice pri švicarskem TÜV Rheinlandu, kar pomeni, da je zaslon zelo prijeten za uporabo. Ne izpostavlja se bleščanju, barve so žive in izjemno čiste. Telefon ima zunanji zaslon velikosti 6,4 palca.

  Ko pa odpremo telefon, se razkrije glavni zaslon velikosti 7,85 palca. Tudi tu je občutek odličen, zaslon je čudovito izpopolnjen, čeprav nekoliko “živ” pri prikazovanju barv. Certifikat TÜV Rheinland potrjuje, da je zaslon neškodljiv za oči in podpira 1,07 milijarde barv.

  Edinstven pri tem modelu je tudi tečaj naprave, ki omogoča delno odpiranje pametnega telefona. To pomeni, da lahko del zaslona uporabljate kot upravljalnik, medtem ko je drugi del skrit. Tako lahko med igranjem iger na enem delu zaslona odgovarjate na sporočila na drugem delu. Ali pa enostavno uporabljate en del zaslona za ogled fotografij, medtem ko uporabljate drug del za pisanje besedila. Uporabnost te funkcije bo odvisna od posameznika, vendar gre za zanimiv in praktičen dodatek.

  Mate X3 ima odlične kamere. Na hrbtni strani je glavna kamera Ultra Vision s 50 MP, ki omogoča izjemno kakovost fotografij in videoposnetkov. Ultra širokokotna kamera s 13 MP poskrbi za odlične panoramske posnetke, medtem ko periskopska kamera z 12 MP podpira 5-kratno optično povečavo. Fotografiranje v slabših svetlobnih pogojih je zelo dobro, kar je tudi pričakovano pri tej cenovni skupini naprav.

  Zmogljivost telefona zagotavlja procesor Snapdragon 8+ Gen1. Ta deluje gladko in brez zapletov. Naprava je opremljena z baterijo z zmogljivostjo 4800 mAh, ki omogoča celodnevno uporabo, podpira pa tudi hitro in povratno polnjenje. Telefon ima tudi dvopasovni Wi-Fi, Bluetooth 5.2 in podporo za navigacijo (GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou).

  Huawei Mate X3 je prepogljivi telefon, ki prinaša napredne funkcije, izpopolnjeno obliko in odlično uporabniško izkušnjo. Za tiste, ki iščejo vrhunski telefon s prepogljivim zaslonom, je Mate X3 zagotovo vreden razmisleka. Kljub nekoliko višji ceni je ta naprava odlična izbira za tiste, ki si želijo združiti funkcionalnost enojnega in tabličnega telefona v enem samem izdelku. Huawei Mate X3 nas prepriča s svojim čudovitim videzom, zmogljivostjo in vrhunskimi kamerami, kar ga postavlja v vrh konkurence v svetu prepogljivih telefonov.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje