Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Na globalnem dogodku HDC.Together 2020 je Huawei predstavil napredne brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro, ki jih odlikuje izjemen zvok, sodoben dizajn, udobje brez primere in dinamičen sistem dušenja hrupa.

  Slušalke Huawei FreeBuds Pro so ene redkih, ki se lahko pohvalijo z resničnim brezžičnim prenosom stereo zvoka (TWS), obenem pa imajo kot prve na svetu vgrajeno inteligentno dinamično dušenje hrupa. Odlikuje jih tudi odličnost izdelave, vrhunska oblika, neprekosljiva kakovost zvoka, udobno nošenje in dolga življenjska doba baterije.

  Ko se srečata umetnost in tehnologija

  Huaweievi strokovnjaki so slušalke Huawei FreeBuds Pro zasnovali s poudarkom na dizajn in na udobje nošenja. Upoštevajoč minimalističen slog, jim je uspelo odstraniti nepotrebne oblikovne značilnosti ter zagotoviti, da ima vsaka podrobnost ušesnega čepka svoj namen in je videti elegantna. Unikatno oblikovan ušesni del prilagodite velikosti ušesnega kanala s tremi različno velikimi silikonskimi nastavki. Pri izboru pravšnjega lahko pomaga funkcija v aplikaciji Huawei AI Life, ki pri svetovanju upošteva dognanja analize strukture ušes tisoč resničnih uporabnikov s celega sveta.

  Oblikovne spremembe so opazne tudi na zunaj. Del ušesnega čepka z elektroniko tako imenovano steblo, ki visi z ušesa, ni okroglo, temveč minimalistično in estetsko všečno pravokotno, poleg tega pa ima vlogo tudi pri  kakovosti zvoka. Oblika je odporna proti hrupu vetra, še posebej pa se v učinkovitosti preprečevanja tovrstnih neljubih zvokov, obnese med hojo, tekom in kolesarjenjem. Stebli sta občutljivi na dotik, zato je upravljanje s slušalkami – vklop in izklop aktivnega dušenja, prilagajanje jakosti zvoka, sprejem klic, predvajanje glasbe in preskakovanje skladb – veliko bolj preprosto. Poteze so namreč zelo intuitivne. Dovolj je, da steblo na pravem mestu povlečete ali stisnete. Slušalke Huawei FreeBuds Pro imajo tudi zmogljivost spremljanja, kako to počnete, da je pogostost napak upravljanja čim nižja.

  Premikanje mej z inteligentnim dinamičnim dušenjem hrupa

  Huawei FreeBuds Pro so prve slušalke na svetu z inteligentnim dinamičnim dušenjem hrupa in kot najbolj izpopolnjene med vsemi zvočnimi izdelki podjetja Huawei, nudijo izjemno kakovost zvoka. Zvočno izkušnjo pa še izboljšajo pametne funkcije, sposobne premakniti meje, česa so prave brezžične stereo slušalk (TWS) zmožne.

  S posnemanjem tehnike, ki jo za izboljšanje kakovosti zvoka uporabljajo vodilni izdelovalci zvočnih naprav, je Huawejevim inženirjem uspelo stabilizirati akustičen sistem slušalk, zmanjšati vibracije in zagotoviti svež in jasen zvok. Zvočno odličnost slušalk Huawei FreeBuds Pro dopolnjuje funkcija dinamičnega izenačevalnika (Dynamic EQ Adjustment), ki uporabi mikrofona v ušesnem čepku za samodejno optimizacijo zvoka glede na specifično obliko ušesa.

  Huawei FreeBuds Pro so tudi prve slušalke tega tipa z inteligentnim dinamičnim aktivnim dušenjem hrupa. Z izboljšavo dosedanjih modelov jim je uspelo stopnjo dušenja potisniti na 40 dB[1], medtem ko boljše prilagajanje ušesnih čepkov strukturi ušesnega kanala poskrbi tudi za učinkovitejše pasivno dušenje. Z mikrofonoma znotraj in zunaj, slušalke zaznajo in analizirajo hrup in samodejno preklapljajo med tremi načini dušenja – ultra, udoben in splošni. Ne glede ali slušalke uporabljate doma, med sprehodom ali na hrupni železniški postaji, znajo pametno prilagajati dušenje hrupa. Ko je funkcija dušenja vključena, baterije zadoščajo za do 4,5 ure, medtem ko se čas delovanja brez te funkcije podaljša na kar 7 ur. Slušalkam je dodana polnilna škatlica[2], v kateri sta čepka zaščitena, ko ju ne uporabljata, hkrati pa se polnita tudi njuni bateriji.

  Kot da vse to ne bi bilo dovolj, so slušalke Huawei FreeBuds Pro tudi prve na svetu z dvema antenama za Bluetooth radijsko povezavo. Čepek ima dve anteni, zato je sprejem signala za stabilnejšo povezavo mogoč v krogu 360°.

  Združevanje sveta zvoka s pametnimi funkcijami

  Huawei FreeBuds Pro imajo še celo vrsto drugih funkcij, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo. Način za ozaveščanje (Awareness Mode) in glasovni[3] način (Voice Mode) izkoriščata mikrofona, da slišite zvoke okolice, ko na primer prečkate cesto ali se z nekom pogovarjate. Dvojni način povezave (Dual Connection) z napravami sistema Android, iOS ali Windows pa omogoča preprosto preklapljanje med napravami, ne da bi bili zato vezani na eno blagovno znamko.

  Cena in razpoložljivost

  Brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro bodo meseca oktobra na voljo v zamrznjeni srebrni, keramični beli ali črni barvi po priporočeni ceni 199 €.

   

  [1] Podatki so pridobljeni na modelu preizkušanja na resničnih osebah v laboratoriju podjetja Huawei. 40 dB je največja vrednost dušenja hrupa, dejanski učinek pa se lahko razlikuje zaradi velikosti ušesa, strukture ušesnega kanala, načina nošenja in drugih pogojev.

  [2] Podatki so pridobljeni v laboratoriju podjetja Huawei. Dejanska avtonomija baterije je odvisna od načina uporabe in dejavnikov okolja.

  [3] Aplikacija mora uporabnik namestiti na svojo napravo iz ustrezne trgovine in v njej omogočiti omenjena načina. Uporabniki naprav Huawei aplikacijo najdejo v trgovini AppGallery ali do nje vodi QR. Aplikacija Huawei AI Life ne podpira sistema iOS in Windows.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje