Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  »Kar pozdravi glina, pozdravi dokončno!« – pater Ašič.

  Kot to velja za večino zdravilnih modrosti, ki dejansko delujejo, so tudi glino uporabljali že v antiki, danes pa je znova našla svoje pravično mesto v naravnem zdravilstvu. Da je glina vsestransko uporabna so vedele že naše babice, terapevtsko pa jo je uporabljal tudi nemški duhovnik in terapevt Sebastian Kneipp.

  »Glina je primerna tudi za nosečnice.«

  Glina vsebuje silicij, aluminij, železo, kalcij, magnezij, natrij in kalcij, njene učinkovine pa bi lahko primerjali z nekaterimi antiseptičnimi zdravili. Verjetno najbolj pomembni lastnosti gline sta absorpcija in ionska izmenjava.

  glina zdravilno zobna pasta

  5 blagodejnih zdravstvenih vplivov gline za vaše zdravje, ki jih niste poznali

  1. Deluje antiseptično – preprečuje infekcije in gnojenja ter deluje protivnetno.
  2. Vsrka škodljive snovi. Glina deluje absorpcijsko tako, da vsrka škodljive snovi, strupe, pline in bakterije iz vašega telesa, ki se skupaj z njo nato izločijo preko prebavnega trakta.
  3. Preprečuje slabokrvnost. Glina je nadvse učinkovita pri slabokrvnosti in pomanjkanju rdečih krvnih telesc.
  4. Obnavlja organe ter psihično energijo. Ko glino zaužijemo, se ta namreč po krvnem in limfnem sistemu sama usmeri v prizadeti organ ter se čez nekaj dni skupaj s strupenimi snovmi izloči.
  5. Razstruplja prebavni trakt, izloča notranje parazite, krepi imunski sistem, pomaga pri zastrupitvi z živim srebrom, pri pomanjkanju mineralov, razstrupljanju jeter ter bakterijskih zastrupitvah s hrano.

  OK, glina je zdrava, vendar, kako jo pravilno zaužiti? Lahko jo pijete, si iz nje delate glinene obloge in povitke, obstaja pa tudi glinena zobna krema, ki jo uporabljamo kot klasično zobno pasto, 2-3 krat dnevno. Za boljšo čistočo in prekrvavitev dlesni je priporočljivo zvečer še enkrat nanesti kremo na dlesni in pustiti delovati čez noč, saj ima aktivna glina izredno čistilno moč, tako na zobe kot tudi celotno ustno votlino.

   

  Ugodnost za Caelle bralke: Izkoristite 10% popust ob nakupu zobne kreme iz gline, ki vam ga omogoča Harmonija narave (koda za popust ob nakupu: Caelle s harmonijo in glino).

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje