Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Huaweiev nova 11 Pro je telefon srednjega razreda, ki na prvi pogled prevzame s svojim izstopajočim videzom. Stavi na estetiko in ne skriva svoje prisotnosti. In prav je tako. Ta telefon je opazen, obenem pa ponuja skoraj vse, kar mladi uporabniki pričakujejo.

  Letošnji trend je zelena barva, ki je hkrati povezana tudi z okoljsko ozaveščenostjo. Huawei je združil oboje v svojem novem telefonu nova 11 Pro. Kombinacija mehkega, a vzdržljivega veganskega usnja v zeleni barvi ter reliefni logotipi iz črk “nova” ustvarjajo zanimivo vizualno podobo. Dodatno pa je na hrbtni strani prisoten obroč kovinskega sijaja okoli izbočenega dela, kjer se nahajata dve zadnji kameri. Kljub temu, da ima le dve kameri, fotografske zmogljivosti niso nič manjše v primerjavi s konkurenti v srednjem razredu. Telefon je na voljo tudi v črni barvi, vendar ta različica ni na voljo v prodaji pri nas.

  Kljub temu, da je ohišje telefona veliko, je udobje enoročne uporabe presenetljivo dobro. To gre pripisati hitremu in natančnemu tipalu prstnih odtisov pod zaslonom ter izredno tankemu ohišju, ki meri le 7,9 milimetrov v debelino.

  Telefon ima več kot dovolj moči za vse potrebe. Poganja ga procesor Snapdragon 778G, ki v kombinaciji z 256 GB pomnilnika brez težav obvladuje praktično vse aplikacije, ki so na voljo za operacijski sistem Android. Med obremenitvami se telefon lahko nekoliko segreje, vendar zaradi boljšega prenosa toplote to ne vpliva pretirano na zmogljivost procesorja. Z lahkoto se bodo izvajale tudi zahtevnejše mobilne igre, čeprav ne na najvišjih nastavitvah. Kljub tankemu ohišju pa se lahko pohvali tudi z dovolj glasnim zvokom.

  Telefon nova 11 Pro ima 17,2-centimetrski zaslon, ki je opremljen s tehnologijo OLED, kar je že postalo običajno za telefone srednjega razreda. Zaslon odlikujejo visoka ločljivost 1200 x 2652 slikovnih pik, dobra svetilnost, živahne barve, odličen kontrast ter visok dinamični razpon. Z 120-herčnim osveževanjem pa bodo predvsem igričarji navdušeni. Pri običajni uporabi je osveževanje zaslona 60-herčno, kar prispeva k zmanjšani porabi energije.

  Nova 11 Pro se ponaša s 100-vatnim napajalnikom, kar omogoča, da se prazna baterija napolni v približno dvajsetih minutah, ko je zaslon izklopljen. Naši preizkusi so pokazali, da ta obljuba drži. Čeprav ni najhitrejše polnjenje na trgu, se uvršča med hitrejše, kar je več kot dovolj. S tem zagotavlja, da lahko baterijo napolnite kadar koli, ko je blizu električne vtičnice.

  Baterija s kapaciteto 4500 mAh omogoča, da telefon zdrži do večera ob srednje zahtevni uporabi. Nato ga lahko pustite čez noč, da se napolni med jutranjim obredom. Pravzaprav je bolje, da telefon ne ostane priključen na napajalniku čez noč, saj to lahko negativno vpliva na dolgoročno življenjsko dobo baterije.

  Kar zadeva kamere, nova 11 Pro ima dve zadnji kameri – 50-milijonsko glavno kamero in 8-milijonsko širokokotno kamero, ki je še posebej primerna za bližinsko fotografijo. V dobrih svetlobnih pogojih se kamere obneseta odlično, saj zagotavljata prijetne barve, veliko podrobnosti in dobro dinamiko. Ker telefon nima optične povečave, je na voljo 2-kratno digitalno povečanje, ki deluje dobro in omogoča odlične povečane fotografije. Enako velja tudi za video posnetke, saj nismo opazili težav z ostrenjem pri snemanju v 4K ločljivosti. V dobrih svetlobnih razmerah smo zaznali zelo malo težav, pričakovano visoko kakovost pa je ohranjen. Glede na srednji razred, v katerega sodi nova 11 Pro, so rezultati fotografij in videoposnetkov zelo dobri.

  V slabših svetlobnih pogojih in ponoči se kamere ne obnesejo tako dobro. Glavna kamera se še vedno obnese relativno dobro, medtem ko smo pri širokokotni kameri opazili nekatere težave, kot so daljši časi osvetlitve in posnetki z več šuma ter manj podrobnostmi. Nočna fotografija in snemanje nočnih video posnetkov zahtevata več truda, rezultati pa vsebujejo več šuma in manj jasnosti. Fotografije glavne kamere imajo manj šuma, medtem ko so fotografije širokokotne kamere nekoliko man j svetle in prikazujejo manj podrobnosti.

  Posebnost telefona nova 11 Pro je v dveh sprednjih kamerah, ki se odlično obneseta pri fotografiranju in manj pri snemanju portretov v različnih svetlobnih pogojih. Zasluge grejo širokokotni 60-milijonski in 8-milijonski kameri ter izboljšanim programskim algoritmom. Huawei je očitno namenil več pozornosti prednjim kameram kot zadnjim.

  Pomembno je omeniti, da ima nova 11 Pro vgrajeno trgovino z aplikacijami AppGallery, kjer je na voljo večina potrebnih aplikacij. Huawei se je močno potrudil, da vključi čim več aplikacij v svojo trgovino, kar je bilo relativno uspešno. Kljub temu obstaja nekaj aplikacij, ki še vedno zahtevajo Googlove nadgradnje operacijskega sistema. Za dostop do teh aplikacij je Huawei predstavil storitve oddaljenega dostopa, kot sta Gspace in Gbox, ki omogočata dostop do Googlove trgovine. S tem lahko uporabniki namestijo aplikacije, ki običajno na telefonu Huawei ne delujejo.

  Huawei se trudi in kljub omejitvam skuša ponuditi dober in še vedno uporaben telefon. Nova 11 Pro je v srednjem zmogljivostnem razredu, v katerem se odlično obnese. Če vas ne moti pomanjkanje omrežja 5G in omejena dostopnost določenih aplikacij, bo nova 11 Pro zagotovo zadovoljila vaše potrebe in vam ponudila odlično uporabniško izkušnjo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje