Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Tisti, ki trpite za migrenami, veste kakšno trpljenje prinese takšen napad: neznosno bolečino, preobčutljivost na svetlobo, hrup, slabost ali celo bruhanje. In ko vam prijatelji in bližnji nudijo oporo in nasvete, vam je jasno, da nimajo pojma, s čim se ubadate. Buse in Jason Rosenberg, dr. med., direktorja centra za glavobole Johns Hopkins Maryland pravita, da ljudem ne TEH govorite stvari:

  1. “Tudi jaz imam glavobole.”

  Skoraj vsi smo že imeli glavobol. Migrena je sicer vrsta glavobola, ampak prinaša popolnoma drugačno bolečino od tenzijskega glavobola. Migrena je nevrološka bolezen in napad lahko traja do 72 ur. S sabo lahko prinese slabost, bruhanje, občutljivost na hrupa ali svetlobo. 80 % populacije trpi za tenzijskimi glavoboli in samo 12 % za migrenami.

  Preverite tudi: ALTERNATIVNA MEDICINA: CENA IN ALI DELUJE? (BIORESONANCA, HOMEOPATIJA, REIKI, AKUPUNKTURA)

  2. “Vse je v tvoji glavi.”

  No, napad migrene se res zgodi v glavi – ampak ni rezultat domišljije. ”Migrena je rezultat biološkega stanja, ki vključuje možganske strukture in nevrotransmitorje in je kar kompleksna situacija,” pravi Buse. “Ko ljudje govorijo takšne stvari, je to poniževalno in trivialno. Ljudje se počutijo nerazumljeni, necenjeni in nespoštovani.”

  3. “Popij nekaj vode.”

  Dehidracija lahko sproži napad migrene, vendar voda ne bo pomagala, ko se proces že začne, pravi Rosenberg. Človeku je lahko preslabo, da bi sploh lahko pil vodo. Buse razlaga, da stvari, kot je pitje dovolj tekočine, dovolj spanja, zdravo prehranjevanje lahko omilijo začetek migrenskega napada ali pa celo zmanjšajo frekvenco napadov, vendar je migrena še vedno biološko stanje.

  4. “Ali te še vedno mučijo migrene?” ali ” Malo še potrpi, saj bo bolje.”

  “Migrena je kronično stanje, ki lahko traja več desetletij ali celo življenje,” pravi Buse. Frekvenca in jakost migrenskih napadov lahko tekom življenja niha. Na to lahko vplivajo hormoni (nosečnost ali jemanje kontracepcije), stresno življenje ali druga medicinska stanja. In če punci v puberteti rečemo: ”Saj bo bolje, ko boš prišla v menopavzo” ji to ne bo dosti pomagalo.

  Kako pa si lahko pomagate?

  Kot sem napisala, je migrena biološko stanje.  V grobem ima nastanek migrene 2 vzroka. Ena je cirkulacija možganov, druga pa so hormoni. Če možgani nimajo enakomerne prekrvavite, se tonus v žilah spreminja, kar povzroči migreno. Drugi vzrok pa so porušeni hormoni. Ker se pri ženskah ciklično mesečno spreminjajo, to lahko povzroči migreno (na primer ob ovulaciji ali pred menstruacijo). Rešitev je torej, da si uredite cirkulacijo in hormonalno ravnovesje. Kako? Z naravno, popolnoma varno metodo AtlasProfilax. Ta metoda z masažo določenih akupresurnih točk na vratu postavi prvo vretence –atlas v pravilni položaj. S tem se sprostijo vratne žile in se normalizira pretok krvi v možganih (postane enakomeren) in ko se to zgodi, tudi epifiza (ki je šefica za naše hormone) deluje pravilno in uravna delovanje jajčnikov in s tem hormone, ki vplivajo na razvoj migrene.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje