Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Koliko vas je otroštvo preživelo z igranjem s punčkami Barbie? Lutka Barbie je zagotovo ena izmed svetovno najbolj znanih igrač, katere vizualna podoba se je od leta 1959, ko je bila igrača ustvarjena, močno spreminjala in razvijala. Barbie si zares zasluži povsem svojo zgodbo, kajne?

  Rojstvo ikone

  Lutka je nastala v domišljiji Američanke Ruth Handler, ki je opazovala, kako se njena hči Barbara (da, po njej je igrača dobila ime) igra s kartonastimi podobami in jim pripisuje značilnosti odraslih ljudi. Zamisel je delila s svojim možem Elliom, sicer soustanoviteljem slovite tovarne igrač Mattel, a ta nad njo ni bil navdušen. Ideja je za nekaj časa zamrla, vendar je spet oživela leta 1956, ko je Ruth potovala po Nemčiji, kjer je naletela na lutko Bild Lilli, plastično upodobitev stripovske junakinje Reinharda Beutha v časniku Die Bild-Zeitung. Ker je bila lutka točno tisto, kar si je predstavljala, ko je imela v mislih Barbie, je primerek prinesla v moževo podjetje in jo pokazala Mattelovim direktorjem. Preostalo je zgodovina.

  Uspeh od samega začetka

  Prvič se je Barbie v javnosti pojavila na sejmu igrač 9. oktobra 1959 v New Yorku, prva se je tedaj prodajala za samo tri dolarje, in v prvem letu proizvodnje so prodali 350.000 Barbik. Skozi leta so v 150. državah po vsem svetu prodali več kot milijardo igrač Barbie, po Mattelovih izračunih se vsako sekundo prodajo tri. Pred nekaj leti pa so prvo lutko Barbie prodali na dražbi za neverjetnih 3 552,50 dolarja.

  Barbie biografija

  Barbie je verjetno ena redkih igrač, ki ima dovršeno fiktivno biografijo. Njeno polno ime je Barbara Millicent Roberts, njena starša sta George in Margaret Roberts iz Wisconsina. Šolo je obiskovala v New Yorku, ima romantično razmerje s Kenom Carsonom, ki se je prvič pojavil leta 1961. Ko se je leta 2004 razšla s Kenom, je prijateljevala z avstralskim surferjem Blainom. Ima več kot 40 domačih ljubljenčkov – od psov in mačk, do konjev, pande, levjega mladička in celo zebre.

  Več kot 180 različnih poklicev

  Za Ruth je Barbie vedno predstavljala dejstvo, da ženska ima izbor. Tako je Barbie imela svoj poklic oziroma kariero še v časih, ko je bila ameriška ženska zreducirana na vlogo pridne gospodinje in ustrežljive žene. Leta 1963 je bila poslovna ženska, leta 1965 astronavtka in leta 1973, ko je bila v ameriški zdravniški srenji le peščica žensk, kirurginja.

  Sanjaj svoje sanje s punčkami Barbie!

  S punčkami Barbie raziskuj poklice kot so medicinska sestra, okulistka, veterinarka, znanstvenica, slaščičarka, kmetica, pop zvezda, reševalka iz vode in drsalka na ledu … Z Barbie si lahko karkoli!

  V sklopu Barbie aktivnosti #LahkoSiKarkoli vam Baby center od 4. oktobra 2018 ponuja 30 % popusta na celoten asortima Barbie. V sklopu znižanja pa 6. oktobra v Baby centru pripravljajo tudi dogodek z Barbie, s poslikavo obraza in foto steno z motivom kril. Tako bo vaša deklica lahko postala prekrasna vila s krili!

  Baby center bo 4. oktobra organiziral tudi odličen natečaj Barbie. Naj se vaša deklica slika s svojo najljubšo Barbie punčko, fotografijo objavite na svojem Instagram profilu, na fotografiji označite Instagram profil Baby centra Slovenije, pod Instagram objavo napišite hashtag #lahkosikarkoli in sodelujte v nagradni igri za hišo Barbie!

   

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje