Hitre zanimivosti
    ocena bralcev
    0 od 0

      

    Poletni čas prinaša priložnost za mirnejše dni in trenutke zase – in prav to trenutno počne tudi Laura Matijašič, osebna trenerka. Dopustniški utrip jo navdaja z občutkom sproščenosti, še posebej ker se lahko zdaj posveti stvarem, za katere med sezono pogosto zmanjka časa.

    Ljubljana je v tem času leta očarljiva, s toplimi dnevi, prijetnim vzdušjem in zelenimi površinami. Ko se temperature nekoliko spustijo, pa je idealno za tek, kar je ena Laurinih najljubših aktivnosti. Prosti čas izkorišča za druženje z bližnjimi in obiske obale ob koncih tedna, kar jo napolni z energijo. Posebno se veseli septembra, ko jo čaka drugi del dopusta – jadranje s prijateljicami.

    Kljub poletni sproščenosti pa se Laura že pripravlja na novo sezono. Aktivirala je nove inštruktorje za skupinske vadbe, kar pomeni, da bo njena ekipa še močnejša in pripravljena na nove izzive.

     

    1Kako ti Huawei Watch Fit 3 pomaga pri spremljanju tvojih aktivnosti in zdravja?

    Poleg spremljanja vseh vrst športnih aktivnosti in dnevnih korakov, je ura moj sopotnik tudi pri prehranskem delu – kar je velik plus za optimalen napredek in dobro počutje. Spremlja tudi kakovost spanca, ženski cikel, luno in še marsikaj. Navadila sem se »zbirati« krogce na uri in moram reči, da je to super motivacija. Zdi se mi pomembno, da na svoje zdravje gledamo celostno in poslušamo svoje telo. Včasih me ura spomni ravno na to – in prilagodim dan svojemu trenutnemu počutju in sposobnostim.

    Katero funkcionalnost pametne ure Huawei Watch Fit 3 najbolj ceniš pri vsakodnevnem življenju in katero še posebej kot specialistka vodenih vadb?

    3Možnost preklapljanja med športnim programom in klici / sporočili. Čez dan moram veliko komunicirati s strankami, zato je zelo praktično, da mi med treningom ni potrebno vzeti telefona v roke, ampak vse na hitro uredim kar prek ure. Pri vadbah pa mi seveda najbolj prav pride štoparica.

     

     

    Katero funkcijo na uri največkrat uporabiš?

    Verjetno kar športni programi – funkcionalna vadba in tek.

    Kako ti pri vadbi pomaga funkcija več kot 100 načinov vadbe na Huawei Watch Fit 3?

    Predvsem je praktično, ker lahko zelo natančno določiš in slediš aktivnosti, kar ti na koncu dneva postreže s čim boljšim približkom dejanske porabe kalorij in drugih parametrov.

    Srečuješ se z različnimi ljudmi, kako ti Huawei Watch Fit 3 pomaga ublažiti stres? Ali kdaj uporabiš funkcijo dihalnih vaj?

    Priznam, da to funkcijo vedno večkrat uporabim. Všeč mi je, da Huawei razmišlja tudi v tej smeri – ozaveščanje stresa in tehnik zmanjševanja njegovih učinkov.

    Precej sem raziskovala čuječnost in poudarja se, da imajo že majhni koraki k zavedanju trenutka in umirjanju lahko velik učinek na naše mentalno zdravje.

    Kako z uro spremljaš svoj prehranski režim?

    5Zelo je »simpl« – v aplikacijo Huawei Zdravje vnašam kalorije svojih obrokov. Na začetku sem si nastavila cilje, aplikacija pa te nato spremlja in usmerja na tvoji poti.

     

     

     

    Se ti zdi ura primerna za ljudi, ki želijo imeti kalorije in vadbo pod kontrolo?

    Vsekakor.

    Huawei Watch Fit 3 ima raznovrstno ponudbo različnih paščkov. Kako ti izbereš pašček za tvojo Watch Fit 3, da ustreza tvojemu stilu?

    Nisem niti kaj dosti razmišljala, saj je trenutno moja najljubša barva olivno zelena.

    Kako ti funkcija sledenja spanja na Huawei Watch Fit 3 pomaga izboljšati tvoj spanec?

    S pomočjo te funkcije se zavem kdaj spim dobro in kdaj slabše, posledično skušam vzpostaviti nekakšen ustaljeni spalni ritem. Dober spanec pomeni dobro regeneracijo tkiv in ima velik vpliv na počutje in napredek.

    Pred Huawei Watch Fit 3 si bila uporabnica Huawei Watch GT4. Kako bi ju primerjala in zakaj te je navdušila ena in druga?

    Huawei Watch GT4 me je navdušila predvsem s svojo vsestranskostjo – ker sem lahko iz športnih oblačil skočila v večerni outfit, brez, da bi jo snela. Ima tudi malo večjo kapaciteto baterije.

    Pri Huawei Fit 3 pa je očitno, da je ura bolj prilagojena športnemu stilu in to tudi dokazuje z vsemi funkcijami. Všeč mi je možnost sledenja vseh možnih aktivnosti in spremljanje prehrane.

    Ali spremljaš svoj menstrualni cikel z uro? Kakšno je tvoje mnenje o tej funkciji ure? Se ti zdi primerna, priročna? Kako morda sledenje ciklu pomaga tebi? Komu vse bi uro priporočila ravno zaradi te funkcije?

    2Spremljam, in super se mi zdi, da za to ne potrebujem še dodatnih aplikacij, ampak imam vse v eni aplikaciji, ki je zame »sveta«.

    Vedno več se raziskuje vpliv cikla na telo tudi v smislu gibanja in aktivnosti, zato je vsekakor dobro, da se s tem ukvarjamo in dajemo večji poudarek opazovanju svojega telesa znotraj obdobij v ciklu.

    Sama glede na obdobja v ciklu prilagodim svoje gibanje in prehrano, in ob tem res opazim spremembe v počutju. Na primer, par dni pred in med menstruacijo ni dobro izvajati preveč kardio aktivnosti, zato se takrat bolj posvečam vajam za moč.

    Ali so opozorila o prihajajočem menstrualnem ciklu natančna in zanesljiva?

    Če imaš reden cikel, zelo.

    Kako ti funkcija sledenja menstrualnemu ciklu pomaga pri načrtovanju dnevnih aktivnosti?

    Že vnaprej si aktivnosti prilagodim dnevom v ciklu, ker tako tudi bolje funkcioniram. Vem, da lahko v določeni fazi dam vse od sebe in imam ogromno energije, nekaj dni pred menstruacijo pa se najboljše počutim pri bolj umirjenih vrstah aktivnosti.

    Kakšen je tvoj nasvet za izboljšanje kakovosti spanja na podlagi podatkov, ki jih ponuja Huawei Watch Fit 3?

    Spremljanje pomaga odkriti, v katerih urah najbolj kakovostno spimo, zato je pomembno, da opazujemo svoj ritem. Zase sem ugotovila tudi, da mi določen vzglavnik ne ustreza, saj se mi je kakovost spanca izboljšala ob menjavi.

    Podatki nam tako lahko marsikaj sporočijo, če jih le vsaj malo analiziramo in se jim posvetimo.

    Kako pogosto uporabljaš različne številčnice in obraze ure? Katere so tvoje najljubše? Si si slučajno naredila lasten obraz ure? Si imela pri tem kakšne težave?

    Ta funkcija je tako zabavna! In po mojem mnenju funkcija, ki je (vsaj) za ženske velik plus. Mojo uro krasi obraz moje mačke, seveda.

    Kakšne so tvoje izkušnje z vrtilno krono na Huawei Watch Fit 3 pri prilagajanju in uporabi različnih funkcij ure?

    Praktična, ko se na to navadiš. Priznam, da sem jo na začetku malce zanemarjala, a zdaj, ko sem jo začela več uporabljati, mi izjemno ustreza.

     

    ocena bralcev
    0 od 0

    Preden greš... ↓

    Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

    Poznaš svoj osebnostni tip?

    Kaj pa od partnerja ali otrok?
    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje