Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Omar Naber je na veselje vseh oboževalcev izdal težko pričakovani videospot z naslovom „Cesta in nebo“. Pesem, ki je kar deset let čakala na “video preobleko,” je po mnenju mnogih glasbenih kritikov produkcijski presežek za Slovenijo.

  Že od začetka šolskega leta nas Omar Naber razvaja s kratkimi videi, ki prikazujejo njegovo spontanost, dobrosrčnost, odprt in skromen karakter. V ta namen poteka tudi kampanja #PolepsajDan. Prisrčni filmčki so bili uvod v razkritje novega videospota.  Besedilo za skladbo Cesta in nebo je napisal basist iz skupine Tabu, Iztok Melanšek. Vse ostalo je nastalo izpod Omarjevih rok. Gre namreč za prvo pesem, ki jo je Omar sproduciral sam in kot pravi, je nanjo neskončno ponosen. 

  Spodobi se, da tako odlično skladbo pospremi enako kvaliteten videospot. Zato je snemalna ekipa k sodelovanju povabila priznane režiserje. Snemanje se je v treh dneh odvilo na devetih lokacijah po Sloveniji, vse od Ljubljane do Portoroža. Poleg privlačne in nagajive Ine Šunta so v spotu nastopili tudi člani Omarjeve glasbene zasedbe, Aleš Golja, Jaka Lipar in Tomaž Urgl, pa tudi druga glasbena imena, med njimi pevka Rebeka Bogataj. Ena pomembnejših vlog v spotu je pripadla Martinu Janežiču – Bucu, ki ga poznamo kot tolkalista pri Siddharti in bobnarja pri zasedbi Hamo & Tribute 2 Love. Glavno vlogo pa sta seveda odigrala dva jeklena lepotca, Jaguar in ameriški oldtimer Pontiac.

       Velikodušen in dobrosrčen pevec je do sedaj razveseljeval druge, v videospotu pa se zgodba obrne in sreča najde njega. Bogataš mu zaupa ključe svojega avtomobila. Namesto, da bi jeklenega lepotca preparkiral izpred hotela na parkirišče, Omar pokliče svoja prijatelja in ju povabi ne napozabno vožnjo. Zabava se konča, ko ustavijo dekletu s pokvarjenim avtomobilom. A ta jih prelisiči ter pobegne z njihovim avtomobilom. Ker se dobro z dobrim vrača, se za Omarja zgodba seveda konča srečno.

  Čeprav je koronavirus prinesel nemalo težav, je marsikomu odprl nova obzorja in pogled na življenje. V času, ko se dobesedno izogibamo drug drugega, so majhne pozornosti do ljudi okoli nas še toliko več vredne. To dobro ve tudi Omar Naber, ki je s svojo srčnostjo že večkrat dokazal, da je človek z veliko začetnico. Kljub temu, da se preživlja izključno z glasbo, je že v obdobju številnih koncertov vedno našel čas za pomoč na več sto dobrodelnih prireditvah, druženje s prijatelji ob kitari, ali pa le sproščen pogovor z mimoidočim. Ob vsem tem pa tudi ne pozabi niti na čas zase, kar odlično prikaže tudi v videospotu. Ta je narejen zelo na nivoju, sploh v tem, za glasbenike zelo nezavidljivem, času. “Imel sem srečo, da sem čisto po naključju spoznal super človeka, ki me je pri videospotu finančno podprl. Gre za direktorja podjetja Abba Nutrition, katerega produkte tudi sam že več let uporabljam. Tako kot jaz cenim njegove izdelke, tako on ceni mojo glasbo,” je povedal Omar. 

  Vsi ga poznamo kot odličnega vokalista, le malokdo kot preprostega fanta, ki je zadovoljen z malim, daje pa veliko. Z glasbo se preživlja, vse ostalo pa počne spontano in po svoje, nikoli zato, da bi pritegnil oči javnosti. Nasprotno – ne mara “hvalisanja,” zato pravega Omarja pravzaprav pozna le tisti, ki ga je že srečal. Tako navdušenje nad vožnjo v pregrešno dragem avtomobilu ostaja le v zgodbi pesmi, njegova največja vrednota pa ostaja širokosrčnost. Omar želi vzpodbuditi tudi ostale, da se spomnimo na druge, ko smo srečni in delimo ta čudovit občutek naprej.

  Omar Naber – #PolepsajDan #1:  
  Omar Naber – #PolepsajDan #2:
  Omar Naber – #PolepsajDan #3: 
  Omar Naber – #PolepsajDan #4:
   
  Omar Naber – #PolepsajDan #5:
   
  Omar Naber – #PolepsajDan #6:

  Nuša Jezeršek

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje