Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Poletna vročina lahko marsikoga odbije, da se odpravi na poletni izlet. Včasih je lažje ostati doma ali se skriti v klimatiziran nakupovalni center. Da pa bo odločitev za pobeg v neznano lažja, smo za vas izbrali pet trikov, kako vseeno potovati in ob tem uživati:

  Na pot se odpravite zjutraj

  Zakaj ne bi ta vikend malo spremenili bioritma? V posteljo se odpravite prej, zjutraj pa vstanite in začnite dan skupaj s soncem. Do desetih, ko sonce postane bolj močno, lahko že odkrijete kakšen zanimiv kotiček Slovenije in potem zavijete na kavo in zgodnje kosilo v bližnjo gostilno. Prav takšna sanjska destinacija je Zlati Grič nad Slovenskimi Konjicami, kjer lahko po kosilu in okusnem kozarcu vina iz njihove vinske kleti, zavijete še na golf igrišče med vinogradi Škalc.

  Ne pozabite na hidracijo

  Voda, voda, voda. Lahko izberete lokacijo, kjer vas bo hladila voda – v vsakem primeru pa poskrbite, da se boste skozi dan dovolj hidrirali, saj je vročino lažje premagovati, če nas vmes hladi voda.

  Poskrbite za lahko obleko in obutev

  Bodite pozorni na svoja oblačila. Najboljši je bombaž ali lan, s čim manj sintetičnimi primesmi. To bo koristilo, da bo vaša koža dihala in se boste manj potili. Izberite lahko obutev, ki vas bo na poti spremljala in omogočala udoben korak.

  Sončna očala in fotoaparat

  Sončna očala in sončna krema naj povsod potujeta z vami. Zaščita je izrednega pomena, pa še bolje se boste počutili. V torbico vzemite tudi fotoaparat ali pametni telefon z dobro kamero (na primer Huawei P40 Pro) in se prepustite raziskovanju. Ujemite najlepše trenutke tega poletja!

  Prepustite se dnevu

  Ne dovolite, da vas v naprej postavljen urnik dneva omejuje. Če je nekje prevroče, sedite v avto ali na vlak in zavijte drugam. Morda pa sprostitev ob jezeru ali ob Nadiži prava izbira – lahko je še boljša kot skok do morja. Prepustite se razvajanju v lokalni gostilni, in naj se dan zavleče v večer, ko so temperature zopet bolj prijazne.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje