Hitre zanimivosti

  Pravilnik o zasebnosti

  Kdo smo?

  Caelle je spletna revija, ki je dosegljiva na naslovu https://caelle.com.

  Kakšne osebne podatke zbiramo in zakaj?

  Komentarji

  Ko uporabniki oddajo komentar na srtani, zbiramo podatke, ki so prikazani na obrazcu za oddajo komentarjev in tudi uporabnikov IP naslov ter podatke o brskalniku s čimer se borimo proti spam robotom.

  Anonimiziran hash, ki ga lahko ustvarimo iz vašega email naslova je lahko dodeljen storitvi Gravatar, s čimer preverimo, če ga uporabljate. Pogoji storitve Gravatar so dosegljivi tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi komentarja, je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu komentarja.

  Mediji

  Če naložite lastno slikovno gradivo na spletno stran, se izogibajte gradivu z vključenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Uporabniki spletne strani imajo vpogled v takšne podatke o lokaciji takšnega slikovnega gradiva.

  OSEBNI PODATKI

  Uporabnik družbi Nina Virant, s.p., v smislu varstva osebnih podatkov izrecno dovoljuje, da pridobljene uporabnikove osebne podatke uporabi in obdeluje za lastne potrebe ter mu po svoji presoji pošilja obvestila v zvezi s svojo dejavnostjo. Nina Virant, s.p., od uporabnikov zbira osebne podatke za lastno uporabo za namene trženja in pošiljanja obvestil. Če se bodo od uporabnika zbirali osebni podatki, bo uporabnik imel v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) pravico do vpogleda v katalog zbirke osebnih podatkov, do vpogleda v osebne podatke, ki so vsebovali v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na uporabnika, ter pravico do njihovega prepisovanja ali kopiranja (30. člen ZVOP-1). Prav tako bo uporabnik, od katerega se bodo zbirali osebni podatki, imel pravico zahtevati, da Nina Virant, s.p. osebne podatke, ki se nanašajo na uporabnika, dopolni, popravi, blokira ali izbriše, če bo dokazal, da so nepopolni, netočni ali neažurni ali da so bili zbrani ali obdelani v nasprotju z zakonom (32. člen ZVOP-1). Uporabnik lahko navedene pravice uveljavi preko uporabniškega vmesnika ali tako, da pošlje zahtevo na, na Portalu objavljen, kontaktni naslov Nina Virant, s.p.

  V primeru, če bodo uporabnikovi podatki kadarkoli uporabljeni za namen neposrednega trženja, bo uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteval, da Nina Virant, s.p. trajno ali začasno preneha uporabljati uporabnikove osebne podatke za ta namen.

  VAROVANJE ZASEBNOSTI

  Nina Virant, s.p., se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko Nina Virant, s.p., njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Nina Virant, s.p., se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Osebne podatke uporabnikov bo Nina Virant, s.p., varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Uporabljamo programsko opremo za analizo uporabe naše aplikacije. Na ta način lahko ovrednotimo uporabo aplikacije ter pridobimo pomembna spoznanja o potrebah naših uporabnikov. Ta spoznanja pripomorejo, da lahko še dodatno izboljšamo kakovost naših spletnih strani.

  V tej zvezi se uporablja prepoznava uporabljene mobilne terminalske opreme. Ta omogoča ponovno prepoznavo terminalske opreme ob naslednji uporabi aplikacije. To nam omogoča zgoraj opisano vrednotenje uporabe.

  Portal Caelle.com uporablja piškotke (cookies). To so datoteke, ki se shranjujejo v računalniku uporabnika ter med drugim omogočajo prepoznavo uporabnika ob ponovnem obisku spletne strani. To družbi Nina Virant, s.p., omogoča, da opravi zgoraj opisano vrednotenje uporabe. Piškotke lahko uporabnik praviloma odkloni ali izbriše z ustreznimi nastavitvami spletnega brskalnika, s katerim dostopa do portala, vendar pa se v tem primeru uporabnik sprejema, da je možno, da ne bo več mogel uporabljati vseh funkcij portala.

  S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Nikakor pa ne pride do identifikacije ali zbiranja osebnih podatkov o osebah, ki se skrivajo za temi podatki ali osebah, ki uporabljajo terminalsko opremo. Teh podatkov tudi ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki, ki so jih posamezni uporabniki tudi dali na razpolago.

  Z uporabo te aplikacije izražate svoje strinjanje z zgoraj opisanim postopkom analize uporabe te aplikacije.

  E-NOVICE

  Z uporabo portala Caelle.com se strinjate s prejemanjem tedenskih e-novic Caelle. Novice bomo poslali vsem, ki nam bodo v katerikoli marketinški ali drugi akciji portala zaupali svoj e-mail in nam dali dovoljenje.

  PIŠKOTKI

  O PIŠKOTKIH NA WWW.CAELLE.COM (1st in 3rd party Cookies)

  Kaj so piškotki?

  Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

  Zakaj so piškotki potrebni?

  Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

  Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

  Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

  Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

  1. Piškotki najpogostejših zunanjih spletnih strani /servisov (piškotki tretjih)
  Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
  _utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google LTD.
  _utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google LTD.
  _utmc Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju brskalnika Google LTD.
  _utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google LTD.
  lnl Generirani unikatni ID uporabnika in personalizirane nastavitve s podatki o uporabi. Piškotek ne vsebuje osebnih podatkov. eno leto LiveNetLife International d.o.o.
  lnlxs Generirani unikatni ID uporabnika in personalizirane nastavitve s podatki o uporabi. Piškotek ne vsebuje osebnih podatkov. eno leto LiveNetLife International d.o.o.
  2. Piškotki spletne strani WWW.CAELLE.COM
  Ime piškotka Namen Čas piškotka Podjetje
  fw3k2sitedisplay Browser detection 1dan Caelle.com
  fw3k2hznak Znak za horoskop 1leto Caelle.com
  fw3k2vgrad Lokacija za vreme 1leto Caelle.com

  Vdelana vsebina iz drugih virov in spletnih strani

  Prispevki in vsebina na tej spletni strani lahko vključuje vdelano vsebino (t.j. video posnetki, slikovno gradivo, prispevki, povezave do prispevkov, itd.). Vdelana vsebina se obnaša na način, kot bi uporabnik obiskal oddaljeno spletno stran.

  Te strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatna sledenje tretjih oseb in nadzirajo vaše interakcije s temi vsebinami.

  Analitika

  S kom delimo podatke?

  Za potrebe analitike uporabljamo orodje Google Analitics. Vaših osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami, razen za morebitne izjeme, ki jih definiramo v tem dokumentu.

  Kako dolgo hranimo vaše podatke?

  Če pustite komentar na strani, ga skupaj z metapodatki hranimo za vedno.

  Za registrirane uporabnike spletne strani, hranimo osebne podatke, ki so nam jih posredovali v njihovem uporabniškem profilu (prav tako za vedno). Vsi uporabniki imajo vpogled v te podatke in jih lahko kadarkoli uredijo ali izbrišejo (razen, ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Upravljalec spletne strani ima tudi možnost vpogleda in urejanja teh podatkov.

  Kakšne so vaše pravice okoli vaših osebnih podatkov?

  Zahtevate lahko vpogled v zbirko vaših osebnih podatkov na tej strani. Prav tako lahko zahtevate izbris takih podatkov, izključujoč podatke, ki jih moramo hraniti zaradi administrativnih, pravnih ali varnostnih razlogov.

  Kontakt upravljalca strani

  Nina Virant, Nina Virant, s.p., Kriva pot 30a, 100 Ljubljana (nina@caelle.com).

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje