Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Ste vedeli, da spada masaža med najbolj preproste načine zdravljenja? Splošna telesna masaža vpliva na številne sisteme v telesu, najbolj vsestranska pa je prav tajska.

  Pozitivni vplivi tajske masaže na vaše telo in duha:

  • Kostni sistem: Masaža na kosti vpliva posredno. Izboljšan pretok krvi prinaša kisik in hranila do kosti. Zaradi tega se lahko okorelost in bolečina v sklepih zmanjša. Ker mišice postanejo bolj prožne, se izboljša tudi gibanje sklepov.
  • Mišični sistem: Nekateri masažni gibi sprostijo in raztezajo mišice, zmanjšuje napetost mišic in krče. Masaža tudi naredi mišice bolj prožne, z zmanjšanjem mišičnega tonusa. Mišice se po vadbi hitreje regenerirajo z masažo, kot s počitkom.
  • Živčni sistem: Blagodejna masaža lahko lajša živčno razdražljivost in simptome, ki so povezani s stresom, kot so nespečnost glavoboli in napetosti. Ko se masažo uporablja kot energijsko spodbudo, lahko lajša letargije in utrujenost.
  • Krvožilni sistem: Masaža lahko izboljša pretok krvi in tako pomaga pri slabi cirkulaciji. To je še posebej koristno za ljudi, ki so negibni
  • Limfni sistem: Nežna masaža stimulira limfni sistem, ki pomaga očistiti telo nakopičenih odpadnih produktov. Sproščujoč učinek masaže lahko lajša stres in tako okrepi imunski sistem.
  • Dihala: Ko boste postali bolj sproščen med masažo, lahko vaše dihanje postane počasnejše in globlje ker uporabljate svojo diafragmo za dihanje in porabljate manj energije. 
  • Prebavni sistem: Masažni pomaga sprostitvi in zato lahko pomaga povečati pretok hranil in odpadnih snovi skozi prebavni sistem. Ta sprostitev lahko uravnoteži prebavni sistem.
  • Sečila: Odpadne snovi, ki so se sprostile z masažo najdejo svojo pot preko krvi v ledvice, kjer se lahko filtrirajo in izločajo.
  • Ženski reproduktivni sistem: Menstrualne probleme, kot so čas bolečine in PMS je mogoče ublažiti s sproščujočimi učinki masaže. Prav tako to velja za simptome menopavze.

  Preverite tudi: Tantrična masaža: Je Tantra le nov izraz za happy-end žensko masažo?

  In še namig:

  Če ste iz Gorenjske ali Osrednje Slovenije, vam priporočamo obisk Beli Lotos, kozmetični salon Kranj. Imajo širok nabor najrazličnejših masaž, ki jih lahko kombinirate tudi s savnami in kopelmi. Pomagali vam bodo izbrati masažo, ki vam najbolj ustreza. Njihove maserke pa so zelo izkušene in nudijo najboljše masaže v tem delu Slovenije. Kot dodatno ponudbo nudijo tudi zasebne, VIP savne in kopeli za pare, ki v kombinaciji z masažami poskrbijo, da se vaše mišice in telo še bolj sprostijo. Odlična izbira za pare, športnike, ljudi, ki so doma ali v službi pod stresom, za vse, ki veliko fizično delajo ali so cele dneve v prisilni drži za računalnikom, za volanom itd.

  Aroma terapija je odlična izbira za sprostitev zakrčenih mišic in odpravo stresa

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Ti pošljemo izbor TOP vsebin raje na email?

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.

  Izbor TOP vsebin na tvoj email ↓

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.