Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Če ste izpustili zajtrk, potem vam pogosto okrog 11. ure zmanjka motivacije za delo, počutite se slabo, ne morete zbrano misliti in dobite neustavljivo željo po čokoladi. In Kaj naredite? Samo en košček čokolade ali samo ena kavica iz avtomata… in počutje se bo izboljšalo. Ste mogoče pomisli, da vas prav to drži v pasti odvečnih kilogramov?

  Zajtrk je zelo pomemben za celotno dnevno energijo. Vendar se lahko že zjutraj ujamete v past. Če za zajtrk pijete sladko kavo0 ali jeste bel kruh, so srečne samo vaše maščobne celice, ki bodo potem cel dan zahtevale še več sladkorja.

  Preverite tudi: Skrivnosti za hitro in zdravo hujšanje

  Jajca

  Začnite dan z jajcem na oko ali še bolje – s kuhanim jajcem, ki ne vsebuje nič dodanih maščob. Jajce vsebuje 6g visokokakovostnih beljakovin in kar 14 pomembnih hranilnih snovi, kot so cink, železo ter vitamini A, D, E in B12. Jajce ima glikemični indeks 0. Ker je bogato z beljakovinami, nasiti želodec.

  Prostovoljke s čezmerno telesno težo, ki so sodelovale v raziskavi v Missouriju, so vsako jutro pojedle dve jajci z opečencem. Drugi skupini so ponudili žemljo s kremnim sirom in malo jogurta. Oba zajtrka sta vsebovala enako število kalorij, le da je tisti z jajci vseboval več beljakovin in majn ogljikovih hidratov. Glikemični indeks prvega zajtrka je 15, medtem, ko je glikemični indeks drugega zajtrka 33. Ženske, ki so jedle jajca, do kosila niso občutile lakote, za kosilo so pojedle manj in tudi popoldan so čutile manjšo željo po hrani.

  Seznam preverjenih osebnih trenerjev in nutricionistov najdete na Omisli.si.

  Nasvet: Če vam po zajtrku kljub vsemu močno pade energija, ste po  vsej verjetnosti pojedli preveč beljakovin  in ogljikovih hidratov in premalo zelenjave.  Meni se to zgodi, če pojem za zajtrk dve jajci na oko, kos rženega kruha in nič zelenjave. Poleg zato pojejte nekaj vloženih oliv ali pol sveže paprike.

  Preverite tudi: ITM kalkulator: Kakšen je idealen indeks telesne mase za ženske (in moške)?

  Pa ne pozabite na to, da jutro pričnete s hvaležnostjo za to kar že imate v življenju, naj ne bo vaša prva misel skrb ali morda opravki, ki vas čakajo tisti dan. S tem si nižate energijo in vaš dan se ne bo pričel z veseljem in hvaležnostjo, temveč z nezadovoljstvom in hitenjem. Mi smo kreatorji svojega življenja in odgovorni smo za to, kakšne situacije ustvarjamo. Tudi zajtrk, ki si ga bomo pripravili nezadovoljni in jezni, ne bo napolnil našega telesa z ljubeznijo in pozitivno energijo. Zato naj bodo naše misli pozitivne, napolnjene z ljubeznijo in hvaležnostjo.

  Preverite tudi: Neverjetna zeljna juha za prečiščevalno dieto in hujšanje

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje