Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Menstrualna skodelica! Ja, menstrualna skodelica – prav si slišala. Povsem varna in preprosto za uporabo. Ta silikonski čudež te bo gotovo povsem prevzel, če mu boš le dala priložnost.

  Skodelica je mehka in prilagodlijva, tako da jo boš z lahkoto vstavila med vaginalne stene, kjer lahko ostane do 12 ur; ko se napolni, menstrualno tekočino preprosto odliješ. Enostavno, kajne?

  vse tri barvne photo

  Kakorkoli, če o nakupu menstrualne skodelice šele premišljuješ, si zagotovo zastavljaš te vprašanja:

  Kako izberem pravo velikost menstrualne skodelice? »Tistega« predela še nikoli nisem merila in – pravzaprav – si tega niti ne želim…

  Brez skrbi. Merjenje ne bo potrebno. Velikost Lalicup skodelic je povezana s količino menstrualne tekočine in ne z velikostjo vagine! Najboljša formula je: majhna S- za šibke menstruacije- M medium – za normalne do močne menstruacije – in Velika L za zelo, zelo močne menstruacije!

  Katero velikost? Šibki menstrualni tok Normalni – močan menstrualni tok Zelo močan tok
  Devica S S S
  Najstnica S S M
  Mlado dekle, ki še ni rodila S S ali M M
  Mlado dekle, ki je že rodila S M M ali L
  Odrasla ženska, ki še ni rodila S M M ali L
  Odrasla ženska, ki je že rodila S ali M M ali L L
  Ohlapne mišice medeničnega dna M L L
  Kratka nožnica (z lahkoto se dotaknete materničnega vratu z vašim prstom) S S ali M M
  Športno aktivna ženska, npr. pilates, joga S S M

  Kaj če izberem premajhno skodelico – jo lahko raznese?

  Ne, v najslabšem primeru boš (morda) zaznala majhno puščanje. Posledica premajhne izbire skodelice je bolj pogosto puščanje – pomembno je, da med prvim menstrualnim ciklusom pozorno spremljaš, kaj se s skodelico dogaja.

  Lalicup box

   

  Ali se lahko skodelica izgubi v moji vagini?!

  Ne, povsem nemogoče je, da bi se to zgodilo. Menstrualna skodelica se nikakor ne bo prebila do vaše maternice, saj je vmes še matrernični vrat, ki je dejansko zelo majhna luknjica, čez katero teče menstrualna kri.

  Je vstavljanje menstrualne skodelice boleče?

  Pomembno je, da pred prvo uporabo menstrualno skodelico očistiš z vodo in nežnim milom. Nato sledi neboleči postopek vstavljana, torej ne, ne boli!

  Ob krvi mi je malce neprijetno – hmm, naj se na odlitje menstrualne tekočine posebej »pripravim«?!

  Če zdržiš ob tamponu, tudi menstrualna skodelica ne bo problem. Predstavljaj si, da v roki držiš kozarec z vinom – saj nočeš, da se polije, kajne? Vsekakor pa, vse delaš kar nad stranišno školjko, tudi če karkoli poliješ, gre naravnost v stranišče.

  Ali bom ob nošenju skodelice oddajala čuden vonj?

  Dobra plat menstrualne skodelice – za seboj ne pušča prav nobenih vonjav! Seveda v poštev pride nega skodelice in osebna higiena.

  Ali lahko med nošenjem menstrualne skodelice seksam?

  No, ja – približno. Vse se da, če se hoče. V »tistem« obdobju lahko sicer lažje uživaš s Soft-Tamponi, ki so iz posebne pene in zelo mehki.

  Več o prvi slovenski menstrualni skodelici, njihovi velikosti in metodi prepogibanja najdeš na spletni strani www.lalicup.si.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje