Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Spolnost, seks, intimnost in kar je še pojmov za najbolj dražljivo opravilo bo danes predmet razmišljanja. Vsi poznamo spolnost, tako ali drugače je jedro naše bivanja. Je tudi področje, na katerem se bojuje morala, etika, zdravje, čustva, ljubezen, smrt, strast, ljubosumnost, jeza in še ostala paleta čustvenih stanj.

  Danes govorimo o zdravi spolnosti, o vsem tistem, kar je za posameznika sprejemljivo, čutno, ljubeče, nežno, polno spoštovanja do dogovorov in kjer oba partnerja lahko izražata svoje najbolj intimne želje, ideje in potrebe. Kajti, kot že dolgo vemo, začne v partnerskem odnosu škripati točno takrat, ko začne iti kaj narobe tudi med rjuhami. Ja, to je nekoliko poenostavljeno vendar verjemite, da pri pogovoru z mnogimi pari skupaj ugotovimo, da ko sta se nehala posvečat eden drugemu v navalu strasti in ni bilo več prijetnosti, povezane s seksom, se je tudi razmerje in medsebojni odnos premaknil v neke druge vode, ki mnogo krat vodijo v odtujevanje in resne spore.

  Spolnost je nekaj, kar je super samo po sebi. Vem, marsikdo poreče, da to ni res, da ni vse v seksu in kar je povezano z njim in da je v življenju tudi kaj drugega, pomembnejšega.  Se bodo našli ljudje, ki bodo rekli »dober seks je precenjen«, a se s tem ne strinjam. Seks nikoli ne more biti precenjen, če predstavlja nekaj, za kar so ljudje umirali v vojnah (spomnimo se trojanske vojne, ki se je bila za lepo Heleno, torej za seks) in o čemer so največji poeti skladali svoje nepozabne sonete. V zdravi spolnosti oba uživata in ni samoumevna, za dober seks se je treba tudi potruditi, kot za vsako dobro in težko pridobljeno stvar.

  Pri kvalitetnem seksu je potrebna volja, želja, privlačnost, kanček norosti, da se prepustimo strastem in hormonom in da za trenutek izpustimo vajeti kontrole, s katero smo obremenjeni skozi dan. Danes ne bom pisala o problemih in težavah parov na področju spolnosti temveč le o tem, kako se dobro imeti pri tej najstarejši zabavi na svetu in uživati ob misli na to, da sami sebi in partnerju privoščimo užitek. Upam, da ni pretežko razumeti stare filozofske misli, ki pravi, da je srečen tisti človek, ki se zaveda, da je svojemu sočloveku storil nekaj, kar ga je osrečilo.

  Zatorej, uživajte v svoji spolni želji, zavedajte se tega, da jo lahko negujete celo življenje in da ni nikoli prepozno, da si na novo osmislite strastne trenutke. Akcija.

  Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi na Facebook strani Svetovalnice.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje