Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Fotoaparati na pametnih telefonih so vsako leto boljši. So tudi vaše fotografije? Tukaj je 7 enostavnih načinov, kako očarati s fotografijami s potovanj.

  Vsi smo doživeli sledeče: čudovita pustolovščina, osupljiv razgled, edinstven trenutek in kljub vsemu nekako … fotografije, ki niso niti blizu temu, kar ste izkusili. Ni potrebe, da za to krivite vaš fotoaparat, z nekaj dobrimi triki bo vaša fotografija vredna razglednice! Morda je čas, da naredite malo napredka in se naučite tehnik, ki jih uporabljajo profesionalci?

  Seveda ne gre zanemariti dejstva, da odlično orodje lahko zelo pomaga pri ustvarjanju fotografij. Vendar pa to ne pomeni, da morate nujno kupiti profesionalni fotoaparat DSLR. Najnovejši pametni telefoni, kot je Huawei P20 Pro ali prihajajoči telefoni Huawei serije Mate, vsebujejo nekaj najboljše tehnologije s področja kamer in imajo vse, kar potrebujete, da bi fotografije izstopale na družbenih omrežjih. Vse kar morate vedeti je, kako jo kar najbolje izkoristiti. Tukaj je 7 enostavnih nasvetov s katerimi boste nemudoma izboljšali pokrajinske fotografije.

  Poravnajte

  Nekaj, kar takoj pokvari pokrajinske fotografije, je neraven horizont. Celotna fotografija deluje nestabilno. Zato se pred pritiskom na sprožilec vedno prepričajte, da je horizont poravnan. S širokokotno lečo pametnega telefona je to lahko zapleteno, vendar vam najboljši pametni telefoni pri tem pomagajo. Na primer, pomoč napredne umetne inteligence v telefonih Huawei samodejno zazna linijo horizonta in vam jo pomaga ujeti ter tako poskrbi, da je zajeta fotografije popolnoma uravnotežena.

  Uokvirite kor profesionalec

  Ste že slišali za pravilo tretjin? Gre za enega temeljnih fotografskih principov in za najlažji način s katerim lahko zajamete dobro kompozicijo ter privlačne fotografije. V bistvu morate poravnati subjekt ali katerikoli pomemben element v kadru (kot je recimo horizont) vzdolž navideznih črt, ki delijo sliko v devet enakih delov. Z umestitvijo pomembnih objektov v njihova presečišča je še boljše in prinaša več trenja in energije v fotografijo. Z vklopom mreže na zaslonu v aplikaciji kamere bo to še lažje.

  Uporabite zoom

  Včasih je vredno zajeti le del scene. Zato se ne bojte uporabiti malce približevanja (zooma), če vam telefon to omogoča. Z večino pametnih telefonov boste s tem utrpeli visoko izgubo kakovosti med zajemom. Vendar pa ima Huawei rešitev za to. S pomočjo brezizgubne tehnologije približevanja (zoomanja) združi podate s treh različnih kamer na hrbtu in lahko doseže do 5× povečavo brez žrtvovanja podrobnosti.

  Oglejte si sočni zahod

  Resno mislimo, da je večina najboljših pokrajinskih fotografij zajetih bodisi zvečer ali pa zgodaj zjutraj. To je predvsem zaradi tega, ker se lahko zanesete na najboljše možne pogoje osvetlitve. Ko je sonce nizko na obzorju, mora svetloba prodreti skozi atmosfero po daljši poti in to daje bolj topel in mehkejši izgled. Pojdite in ga izkoristite. Napredna HDR-tehnologija Huawei bo poskrbela, da boste ujeli vse podrobnosti takšnih scen.

  Fotografirajte v surovem formatu

  Pokrajinske fotografije, ki so zajete med sončnim vzhodom in zahodom, so pogosto zelo zahtevne za tipalo na kameri. To je zaradi visokega dinamičnega razpona sončnih scen (svetli deli sonca in temne sence). Težko je ujeti sceno točno tako, kot jo vidite – tudi s profesionalno kamero. Zato slikajte v surovem formatu (RAW) in ujemite vse možne informacije, s katerimi boste lahko v postprodukciji iz scene izvlekli čim več podrobnosti.

  Pokažite veličino

  Čudoviti razgledi so sami po sebi super, vendar pa včasih lahko naredite pokrajinske fotografije še bolj privlačne, če vanje vključite kakšno osebo. To je predvsem zato, ker je ob pogledu na dvodimenzionalno sliko včasih težko dojeti veličino objektov na fotografiji. Z umestitvijo silhuete v sceno ji boste dodali več perspektive.

  Ne pozabite na ospredje

  Ko razmišljajo o pokrajinskih fotografijah, večina ljudi pomisli na čudovit pogled v daljavi. Vendar pa en smete pozabiti na to, kar je pred vami. Ko zajemate širokokotne pokrajinske fotografije, se potrudite vključiti tudi del ospredja. Ne samo, da boste s tem oplemenitili kompozicijo, ampak boste dodali tudi občutek razdalje. Vendar pa se ne bojte iti nekoliko dlje. Z umestitvijo močnega elementa v ospredje lahko pogosto spremenite dolgočasno fotografijo v izjemno.

  rhdr

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje