Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Še ne tako dolgo nazaj so bili skoraj vsi moški glede ženske vožnje rahlo skeptični. Tako smo ženske na svoj račun slišale marsikatero “pohvalo” in “kompliment.” Ampak moški tako ali tako o vseh stvareh pre(hitro) sklepajo, kajne? 

  Po statističnih podatkih ženske povzročimo na cesti in na parkiriščih precej manj (!) nesreč, kot moški. Seveda vsi kdaj pa kdaj naredimo kakšno neumnost, ampak te hudomušne stvari nas včasih res naredijo ….ženske!

  Resnica o ženski vožnji

  1. Včasih se ceste kar malo ustrašimo. In drugih avtomobilov, živčnih voznikov, policije, redarjev. Zato lahko naši manevri hitro pritegnejo poglede (moških, seveda).

  2. Lahko se zgodi, da zamenjamo zavoro in gas. Ali pa desni in levi smernik. Pri moških se to sicer bolj redko zgodi, zato ima lepša polovica človeštva pogosto takšen izgovor: “Oh, ponesreči sem zamenjala pedali!”

  3. Ženska radovednost – njena najhujša sovražnica. In komentarji v smislu “Kaj počne tista množica na vogalu?” Kljub dejstvu, da za razliko od moških lahko ženske hkrati počnemo več stvari, vožnja v kombinaciji z nečim drugim ni ravno primerna odločitev. Včasih nas zamoti privlačen ženski avto, ki si ga želimo, denimo Škoda ali Kia.

  4. Strah pred velikimi križišči. To lahko nekako omilimo z vgrajeno navigacijo v avtomobilih.

  5. Otroci. Če je ženska tista, ki v večini primerov okoli vozi še otroke, potem je verjetno, da jo bodo na neki točki potrebovali – mogoče za brisanje nosu ali za igračo, ki je letela na drugo stran avtomobila. Takrat je treba ostati neomajen. Vožnja je le vožnja.

  6. Nerodno parkiranje. Iz neznanega razloga predstavlja parkiranje ženskam kar velik izziv. Pravilno parkiranje avtomobila na splošno ni tako enostavno, upoštevati moraš kar veliko dejavnikov, ženske pa se najbolj bojimo tega, da nas kdo gleda ali pa da oviramo drug avto. Ali pa si omislite avto s samodejnim parkiranjem.

  7. In še zadnje – na žalost prepogost pojav – ličenje. To res ne predstavlja varne vožnje, še vedno na semaforjih opazimo kar nekaj žensk, ki pot do službe izkoristijo za povsem drug namen.

  No, kakorkoli, dajmo šalo in stereotipe na stran. Ne glede na to, kje in v kakšem trenutnu se nahajate, pomembno je, da se lahko kadarkoli obrnete na zanesljivega avtomobilskega partnerja, ki vam bo vedno na voljo.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje