Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Skrben voznik bo vsake toliko opravil pregled vozila, saj se hoče prepričati, da je v popolnem stanju. Zakaj ne bi na enak način skrbeli tudi za pametne telefone?

  Pametni telefon je več kot komunikacijski pripomoček in naprava za preganjanje dolgega časa. Je orodje, ki ga uporabljamo na delovnem mestu in v zasebnem življenju. Z njim smo v stiku z otroki, ki bodo kmalu spet prestopili šolski prag ter bodo zagotovo kaj nujnega potrebovali, je odličen fotografski pripomoček, da niti ne omenjamo njegove vrednosti kot vir raznovrstnih informacij. S telefonom je nedvomno vredno zabeležiti tudi ekstremne razmere, eno izmed takšnih nam je zaupal znan slovenski vloger Ciril Komotar. Nekaj let nazaj, je med delom, ponesreči povozil takratnega Huawei P9. Ciril pravi, da je bil na srečo končni rezultat le blago vdrto hrbtišče, vse ostalo, vključno s steklom pa je preživelo. Telefon je najpogosteje edina pot do družbenih omrežij, prek katerih smo v stiku s prijatelji. Zato ga ni odveč pregledati in se prepričati, da je v dobri kondiciji.

  Poskrbite za svoje podatke

  Stara modrost pravi, »upaj na najboljše, pripravi se na najslabše«. Varnostna kopija podatkov je kot zavarovanje. Redno ga plačujete, upate pa, da nikdar ne bo prišel prav, vendar je bolje, da ga imate. Če pametni telefon izgubite ali se pokvari, lahko obnovite vse pomembne podatke: aplikacije, dokumente ter fotografije in stike, ki ste jih najverjetneje zbirali več let. Veliko načinov je, kako naredite varnostno kopijo. Podatke lahko shranite v oblačni storitvi ali na fizične nosilce, kot so na primer trdi disk računalnika, pomnilniška kartica ali ključek USB. Postopek je preprost in hiter, zato priporočamo, da ga opravljate čim bolj pogosto.

  Preverite, kaj potrebujete

  Pametni telefon se uporablja na različne načine, zato potrebujete dodatke zanj. Premislite katere? Mogoče vas zanima pokrajinska fotografija, zato bo prišlo prav fotografsko stojalo. Če radi fotografirate sebe, potem ne bo šlo brez palice za snemanje selfijev. Avtomobilski polnilec pride vedno prav, tudi če ne preživite veliko časa v vozilu, prav tako držalo za telefon. Varnost mora biti na prvem mestu, telefon v eni roki, medtem ko je druga na volanu, pa ni sinonim zanjo. Marsikdaj pride prav tudi dodatna baterija, če je nujno treba napolniti telefon, vemo pa, da dolgo ne bomo blizu električne vtičnice. Ovitki so prav tako priljubljeni dodatki. Skrbijo, da je telefon zaščiten, hkrati pa nudijo predalčke za denar in plačilne kartice. Pomnilniki telefonov ljubiteljev glasbe se verjetno kar šibijo zaradi glasbenih datotek, nujni dodatek telefonu zanje pa sta dober brezžični zvočnik in slušalke.

  Če boste vnaprej načrtovali, katere dodatke potrebujete in jih boste pravočasno kupili, potem boste dobili najboljše, kar je na voljo. Ne pa poceni in slabe kakovosti, do česar pogosto pride, če jih na vrat in na nos iščete na bencinskih servisih in cenenih trgovinah v počitniških krajih.

  Huawei skrbi za uporabnike

  Meseca junija je Huawei v državah Srednje in Vzhodne Evrope ter Skandinaviji skupaj s podjetjem IPSOS izvedel spletno raziskavo. Glede na rezultate 63 odstotkov vprašanih starih med 18 in 55 let skrbi morebitno razbitje zaslona, 59 odstotkov okvara baterije, manj pa, da bo naprava nehala delovati zaradi politja s tekočino. Sveže poročeni Ciril Komotar pravi, da je okvara telefona, kot je na primer razbito steklo, skoraj tako stresna kot so poročne priprave in poroka sama. Ciril, v izogib neprijetnim nezgodam, svetuje predhodni razmislek o potencialnih nevarnih situacijah, prav tako ne škodi spretno rokovanje s telefonom ter uporaba učinkovite zaščite stekla in hrbtišča.

  Večina se strinja, da bi morali izdelovalci pametnih telefonov več storiti za zaščito uporabnikov v primeru človeških napak ali nesreč (87 odstotkov) ter nakazujejo, da so stroški zamenjave razbitega zaslona previsoki (92 odstotkov).

  Da bi izpolnil pričakovanja uporabnikov, je Huawei predstavil storitev Huawei jamstvo. V okviru nje bodo uporabniki izbranih modelov pametnih telefonov Huawei pri menjavi zaslona, upravičeni do 50 % popusta. Da bo naprava tudi po zamenjavi zaslona delovala brezhibno, bodo nekaterim modelom brezplačno zamenjali tudi baterijo.* Ugodnejše cene menjave zaslona izbranih pametnih telefonov Huawei veljajo  do 14. septembra 2019.

  Več informacij o modelih za katere velja ugodnost in cenovni pogoji pa poiščite na: https://consumer.huawei.com/si/support/screenreplacement/

  (*) Menjava baterije je odvisna od modela telefonov, za več informacij se obrnite na uradni servis.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Ti pošljemo izbor TOP vsebin raje na email?

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.

  Izbor TOP vsebin na tvoj email ↓

  Omogočamo ti hitro odjavo in 100% spoštujemo tvojo zasebnost.