Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Maja letos je Robert Rolih, avtor svetovne uspešnice The Million Dollar Decision, predaval na dogodku Expert Empires v Londonu in imel pri tem čast, da je oder delil z Garyjem Vaynerchukom (trenutno najbolj vroč in eden od najdražjih predavateljev na svetu).

  Z nami je delil svojo zgodbo s tega dogodka in nekaj nasvetov, kako pridobiti poslovne partnerje, s katerimi bi radi sodelovali:
  “Moj poglavitni cilj na tem dogodku je bil pridobiti nekaj novih poslovnih partnerjev, s katerimi bi lahko v prihodnosti sodeloval. Za vas pa sem tokrat pripravil 3 prijeme, ki sem jih pri tem uporabil in lahko tudi vam pomagajo skleniti bistveno več dobičkonosnih partnerstev. Vabim vas tudi, da se udeležite seminarja za podjetnike, ki želijo pridobiti več strank, povečati prodajo podjetja in … ne zveneti kot prodajalci,” je povedal Rolih.

  Prijem #1: Vedno imejte pripravljeno svoje ključno marketinško orožje
  Ne glede na to, v katerem poslu ste, morate razmisliti, kaj je prvi, ključni marketinški pripomoček, ki ga daste svojim potencialnim strankam ali poslovnim partnerjem.
  To je lahko brošura, CD, DVD, USB ključek, posebno poročilo (v tiskani ali elektronski obliki), testni izdelek, …
  Moj ključni marketinški pripomoček je od nedavnega moja knjiga The Million Dollar Decision. Ko se pogovarjam s pomembnimi potencialnimi poslovnimi partnerji, jim najprej podarim svojo knjigo. Uporabljam podpisano knjigo, ki ji dodam tudi poimensko posvetilo. Tako sem npr. na seminarju Expert Empires že vnaprej preučil vse predavatelje na dogodku in v hotelski sobi že pripravil podpisane knjige z osebnimi posvetili za njih.
  Nato sem jim v t.i. zeleni sobi (to je soba za predavatelje v zakulisju) osebno podaril knjige in si izmenjal kontaktne podatke. Kadarkoli se zdaj želim s temi predavatelji pogovoriti, jim omenim, da sem jim na Expert Empires podaril knjigo in pogovor takoj steče. In dogovarjanje sodelovanj z njimi je bistveno enostavneje, kot bi bilo sicer.
  Razmislite torej, katero je vaše ključno marketinško orodje, ki naredi super vtis na stranke in partnerje. Če ga nimate, ga pripravite takoj.

   

  Robert Rolih

  Prijem #2: Pravilo 30 sekund.

  Ko ste na dogodkih, ko se dogovarjate po telefonu s svojimi strankami, ko pridete na osebni sestanek, se morate biti sposobni v 30 sekundah predstaviti na tak način, da boste pritegnili zanimanje osebe.
  Večina poslovnežev se predstavi »Sem Janez in pri našem podjetju smo razvili super produkt, ki optimizira delovanje bla bla bla«.
  Ko stranke slišijo nekaj takšnega, seveda vljudno pokimajo »Aha, zanimivo«, toda v glavi si mislijo: »Kakšen dolgčas, raje bi bil na srednjeveški mučilni napravi, kot da poslušam tole tehnično nakladanje!«
  Ja, res je. Velika večina poslovnežev je v govoru preveč tehničnih, govorijo preveč o svojih izdelkih in premalo izpostavijo probleme, ki jih rešujejo. Če želite pritegniti ljudi, s katerimi se pogovarjate, boste morali pristopati čisto drugače. Sam sem npr. uporabil takšno predstavitev:
  »Sem Bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in tudi predavatelj na tem dogodku« in pri tem pokazal na knjigo. Nato je v 90% primerov sledilo vprašanje: »O čem pa govori knjiga?« in tako sem nadaljeval: »To je knjiga, ki dobesedno rešuje finančna življenja. Danes praktično že vsi vemo, da moramo del osebnih dohodkov vlagati. V knjigi pa razložim, kako nam pri tem finančna industrija in svetovalci prikrito vzamejo večino našega denarja in nam s tem uničujejo finančno prihodnost. Zato veliko bralcev pravi, da je to knjiga, ki jim bo prihranila milijon ali več na dolgi rok.«
  Skorajda neizogibno je sledilo »Uau, kje pa lahko dobim knjigo?« ali pa »A imate tudi kakšne seminarje tu v Londonu?«
  Kako pa vi predstavite svoje podjetje v 30 sekundah? Vzemite si nekaj časa za pripravo predstavitve, ki pritegne in govori o problemih, ki jih rešujete ter koristih za kupca.

  Prijem #3: Hitrost. Danes zmaguje hitrost.
  Gary Vaynerchuk si za eno uro predavanja, kot ga je imel na Expert Empires računa 100.000 USD. Ko so ga obkroženega z varnostniki pripeljali v zeleno sobo, sem imel občutek, da smo v holivudskem filmu. Ker je bila gneča, sem že razmišljal, da bi se slikal z njim (in mu podaril svojo knjigo) po njegovem predavanju. Toda nato sem pomislil: zdaj je tu, ne čakaj!
  Tako sem se prijazno prerinil do njega, ga vprašal za selfie in mu takoj podaril knjigo.
  Zanimivo je bilo, kaj se je zgodilo po njegovem predavanju. Organizator dogodka je povedal, da se Garyju mudi na letalo, ker ima njegova žena naslednji dan rojstni dan. Spet so ga obkrožili varnostniki in ga takoj odpeljali na letališče. Tako da možnosti za slikanje z njim ni bilo več. Kdor je zamudil, je zamudil.
  Danes na trgu zmaguje hitrost. Zato bodite hitri pri vsem, kar počnete, in takoj izkoristite priložnosti.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje