Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Danes se bomo dame povprašale, da ne tuhtamo kar naprej o nas samih, kaj si pa naši moški res želijo. Ste se to kdaj vprašale? Ali pa menite, da to ni pomembno vprašanje? Da so vsi dedci itak isti, tako da res nima smisla izgubljati časa s tem, kaj si res želijo, razen seksa kar naprej seveda.

  Sama menim, da so moški prav tako kompleksna in čustvena bitja kot me ženske, včasih še bolj, le da tega ne morejo, ne znajo ali si ne upajo pokazati. Za robato moško zunanjostjo se zelo pogosto skriva osebnost, ki čuti strah pred tem, da bi okolica odkrila, kako ranljiv in občutljiv je v resnici. In si zgradi težke zidove obrambnih mehanizmov, navidezne brezbrižnosti, nasilnih izpadov, ignorance ali egoizma, s katerimi pač zna upravljati. Ne zna pa upravljati z notranjim čustvenim telesom in se boji lastnih občutenj.

  Moški si želijo nekje globoko v sebi biti izpolnjeni, mentalno, fizično in čustveno, le da tega ne znajo ubesediti. Želijo pomiriti milijon strahov, ki se jim podijo po možganih. Imajo potrebo po tem, da so ljubljeni točno takšni kot so in ne zaradi tega, kar delajo.

  Nekoč je moški zapisal, da joka in da čuti in da potrebuje ljubezen, le da tega ne deli z drugimi, ker to v otroštvu pač ni bilo dovoljeno. Deček je vzgojen tako, da ob bolečini, krivici, strahu, pomanjkanju ljubezni mora stisniti zobe in vse to prenesti brez ene solze ali upora. To je grozljivo! In tako se potem odrasli moški nauči, da si nadene trdno masko in gazi skozi življenje, znotraj sebe pa doživlja enake strahove, nesigurnosti in potrebo po ljubezni in sprejetosti kot me, ženske. Ste kdaj o tem pomislile, preden ste ga napadale, da vas ne posluša, da mu ni mar za vas , da ne pokaže čustev in da ne zna komunicirati?

  Včasih pač zagovarjam moške, ker spoznavam skozi delo v Svetovalnici kako nebogljeni v svojem čustvenem svetu so. In ne vedo pravzaprav kako pokazati svoja resnična, globoka in lepa čustva do svoje ženske. Ker jih tega nihče nikoli ni naučil, pokazal. Dokler najde pot v svojem labirintu občutenj, je lahko za njegovo izbranko že prepozno, ker je že dvignila roke in odšla. Zato bi rada danes poudarila dejstvo, da smo tako ženske kot moški vsi krvavi pod kožo, vsi se ubadamo z enakimi strahovi, izzivi, le da navzven vse to različno kažemo. A verjamem, da če se več pogovarjamo in poslušamo, da lahko te velike razlike premostimo.

  svetovalnica

   

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje