Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Vsaka dama ima svoje male skrivnosti. Mi smo za vas pobrskali med njimi in jih našli kar 9, ki jih morate vedeti, da bo vaš naslednji nakup obutve resnično uspešen. Prihaja namreč jesenski čas, nove kolekcije in tudi vaša omara potrebuje svež pridih.

  1. Pazite na svoj proračun

  Že imate tri pare črnih petk? Ne pozabite: samo zato, ker so na polici v trgovini še ne pomeni, da jih potrebujete tudi doma. Ne odločajte se za impulzivne nakupe čevljev, ki vam bodo morda nekoč prišli prav. “Namesto tega se držite seznama čevljev, ki jih pravzaprav iščete in potrebujete,” opozarja modni stilist Dawn Del Russo.

  1. Nakupujte popoldne ali zvečer

  Verjeli ali ne, vaše roke in noge otekajo ves dan, zato vam lahko nakup para čevljev zjutraj povzroči veliko bolečino kasneje, pojasnjuje Rebecca Raleigh, modna stilistka, pedagoginja in kostumografka. Jacqui Stafford, stilski strokovnjak in avtor “Wow Factor: Skrivnosti za vsako telo in za vsak žep,” priporoča nakupe ob koncu dneva, ki zagotavljajo prave številke in dolžine čevljev. “Če nakupujete ob koncu dneva, ko so vaše noge rahlo bolj utrujene, bodo vaši izbrani čevlji boljši in udobnejši.”

  1. Poznajte obliko svojega stopala

  Če je za vas izsleditev para udobnih športnih čevljev misija nemogoče, je zelo verjetno za to kriv visok ali raven lok. Če se želite prepričati o tem, kakšne čevlje potrebujete, potem z mokro nogo stopite na list belega papirja. Ko boste videli odtis svoje noge, lahko določite tip stopala. Na primer, če imate raven lok, boste videli večino svojega odtisa. Če imate visok lok, manjka srednji del vašega odtisa. In če imate običajni lok, bo približno polovica papirja mokra. Oboroženi s tem znanjem, lahko kupite pravi čevelj za vas.

  1. Pred nakupom poskusite vsaj tri velikosti

  Bolje, da si v trgovini vzamete nekaj minut več, kot da bi vam bilo potem žal! Najprej poskusite velikost čevlja, ki jo običajno nosite, potem pa poskusite še naslednji polovični številki, kot jih ponuja obutev Ara. Mnogi ljudje so preveč prepričani v svojo številko, ki pa se lahko od modela do modela razlikuje. Prav tako je pomembno, da se zavedamo, da imamo ljudje različne širine noge – in obstaja tudi obutev različnih številk. Takšno raznoliko paleto čevljev ponuja le nekaj blagovnih znamk, najbolj poznana pa je modna obutev Ara.

  1. Če ne morete hoditi v njih, jih ne kupite

  Včasih že v trgovini dobite občutek, da morda ta čevelj ni pravi za vaše noge, vendar se za nakup vseeno odločite zaradi estetike. Z drugimi besedami, tudi če je čevelj videti fantastičen, ampak ga realno težko nosite raje prihranite denar in kupite nekaj praktičnega.

  1. Naj vam pri izbiri pomaga prodajalec

  Za najboljši nakup je dobro, da se posvetujete s prodajalcem. Ta najbolje pozna modele in kolekcijo, ki je na voljo v trgovini. Dobri prodajalci, ki so zavzeti kot prodajalci v trgovinah Ara, vam bodo pomagali najti točno tisto kar iščete, znotraj vašega cenovnega razreda.

  1. V oblačilih v katerih nakupujete se morate dobro počutiti

  Vsi se počutijo dobro, ko izgledajo dobro, zato poskrbite, da boste nakupovali novo obutev v istem stilu kot je obutev, ki jo iščete. Ni najbolj pametna odločitev kupovati novih poslovnih čevljev v trenerki, se strinjate?

  1. Razmislite o petah

  Nekateri strokovnjaki pravijo, da lahko nošenje visokih pet povzroči številne bolezni in poškodbe nog, od vraščenih nohtov, mehurjev, kostnih izrastkov do zvinov in zlomov. Tega si gotovo ne želimo, zato je pomembno, da ko se odločamo za nakup čevljev s peto izberemo kakovost. Če ima čevelj platformo, bo sprednja višina v bistvu omehčala prelom noge in bo nošnja bolj udobna.

  1. Pozabite na trende

  Če čevelj ne deluje dobro za vaše telo, ga vrnite nazaj in nadaljujte nakupe! Na primer, čevelj s paščkom preko gležnja je lahko v veliko škodo vaši postavi, če imate kratke noge – ne glede na to, ali je to morda v trendu!

   

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje