Hitre zanimivosti
  ocena bralcev
  0 od 0

  Včasih v življenju ne gre vse po načrtu in če ste opazili, da vam primanjkuje energije in ste nenehno utrujeni, preberite kakšne majhne spremembe lahko naredite danes, da se boste bolje počutili jutri.

   Dobro prežvečite hrano

  Študije kažejo, da užijete manj kalorij, če dlje časa žvečite. Zato se vsem svojim obrokom posvetite in jih dobro prežvečite. Uživajte v vsakem grižljaju. Tako boste veliko prej občutili sitost, saj bodo možgani imeli čas, da vam pošljejo znak, da lahko prenehate jesti. Da bi uživali vse prednosti uravnavanja apetita, strokovnjaki svetujejo, da vsak grižljaj prežvečite med 20 in 40-krat.

  Vsak dan naredite vsaj dodatnih 250 korakov

  Hoja, ki je človeku prirojeno gibanje, je ena izmed najbolj zdravih oblik gibanja. Poleg izgubljanja kalorij krepi mišice in sprošča telo in duha in zato šteje prav vsak korak, ki ga naredimo preko dneva.Hodite v službo, v trgovino, po opravkih… Pojdite v naravo in se nadihajte svežega zraka. Poskrbite le, da imate udobne čevlje. Priporočamo obutev Ara, ki ponuja lahke in modne modele, ki so letos v trendu.

  Globoko dihajte

  Na to, da smo pod stresom, nas lahko opozori že dihanje, saj postane plitvo in skorajda neopazno. Večkrat na dan se spomnite in zares zadihajte. Lahko pa vam pomaga ta preprosta vaja: med tem, ko ležite na hrbtu, položite roke na trebuh in globoko dihajte. Dih nekaj trenutkov zadržite in nato izdihnite. Dihanje ponavljajte počasi in zbrano, počutili se boste precej boljše.

  V obrok dodajte še eno dozo vlaknin

  Vlaknine uravnavajo prebavo, v črevesju vežejo holesterol in nekaj maščobe, upočasnijo praznjenje želodca, do neke mere zmanjšujejo možnost za nastanek raka v črevesju. Živila, v katerih je veliko vlaknin, naj bodo sestavni del vsakega obroka, količino teh živil pa povečujte postopoma, da se prebavila nanje navadijo. Kot bonus bodo dodatne vlaknine pomagale povrniti vašo življenjsko energijo ter izboljšale tudi kakovost vašega spanca.

  Vsak dan zapišite tri stvari, za katere ste ta dan hvaležni

  Hvaležnost dokazano naredi več, kot le izboljša vaše razpoloženje. Ljudje, ki si vsak dan na list papirja zapišejo stvari, za katere so hvaležni, so bolj energični, manj raztreseni in spijo bolje. Vsako jutro si na listek papirja zapišite tri stvari, za katere ste hvaležni. Ali pa se zanje zahvalite zvečer, preden greste spat. Tako bo to postala vaša rutina in veliko bolj se boste zavedali dobrega v vašem življenju.

  ocena bralcev
  0 od 0

  Preden greš... ↓

  Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

  Poznaš svoj osebnostni tip?

  Kaj pa od partnerja ali otrok?
  ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje