Ali se bojite kač? Se bojite neviht? Verjamete, da je številka 13 nesrečna? Morda ste prepričani, da je denar vir vsega zla.

Kakorkoli že, vaša prepričanja narekujejo vaše življenje in, če so prepričanja negativna, bo v negativno smer vodilo tudi vaše življenje. Naša prepričanja ustvarjajo našo realnost.

Spomnim se, da sem še pred nekaj leti imel slabo mnenje o podjetnikih in o bogatih ljudeh. Nisem verjel, da so iskreni in da si zaslužijo bogastvo, ki ga imajo. Ni potrebno ugibati, da sem bil sam na psu in včasih nisem imel dovolj denarja za kruh. Ampak sem verjel, da sem boljša oseba in to mi je pomagalo, da sem se počutil bolje, ko sem krivil druge za negativno stanje na svojem bančnem računu.

Družba nas sodi, če imamo denar in tudi, če ga nimamo dovolj. Enkrat smo preveč bogati, drugič smo spet preleni, da bi kaj zaslužili; zato se znajdemo na razpotju, ko ne vemo več kaj je pravilno in kaj naj naredimo. Ostanemo na mestu in se pritožujemo nad drugimi, saj so definitivno oni krivi, da jaz ne vem kaj naj naredim, da bom imel toliko denarja, kot je za družbo sprejemljivo. Ne preveč in ne premalo.

Tony Robbins je rekel: Edini način, kako doseči svoje cilje je, da verjameš, da jih lahko. Zgodba, katero si govoriš, ima moč, da tvoje življenje spremeni ali uniči. Ko spremeniš svojo zgodbo, lahko spremeniš svoje življenje.

Morda smo prepričani, da nam je namenjeno biti bolni, ker so bili naši starši bolni in vsi njihovi predniki. Živimo v prepričanju, da nam je namenjeno zboleti za nečim neozdravljivim in, ko se to uresniči si oddahnemo, kajti vedeli smo, da se bo to pripetilo. Namesto, da bi življenje videli, kot čudovito dogodivščino, ga vidimo, kot že napisano knjigo, katere ne moremo spremeniti.

Kaj bi se zgodilo, če bi ta prepričanja spremenili? Če bi namesto tega verjeli, da je možno biti bogat in dobra oseba? Da je možno biti zdrav in, da smo pravzaprav mi tisti, ki se odločamo ali bomo bolni ali ne? BI si upali prevzeti odgovornost in spremeniti prepričanja? Ali pa bi raje ostali v svojem mehurčku, kjer ste žrtev okoliščin? Koliko poguma imate v sebi?

Večina ljudi nebo nikoli spremenila svojih prepričanj, čeprav vedo, da bi jim pomagale, zato, ker vedo, da potem ne bodo mogli nobenega kriviti za svoje življenje. Če ne bo denarja, bodo vedeli, da so krivi oni. Če zbolijo, bodo vedeli, da je 98% možnosti, da so to povzročila nepravilna prehrana, poležavanje, stres in negativna prepričanja, da bodo sigurno zboleli. Ljudje se bojijo prevzeti odgovornost za svoje življenje, kajti za spremembo prepričanj bi morali nekaj narediti in kar je težko, raje prepustimo drugim.

George Bernard Shaw je rekel: Ljudje vedno krivijo svoje okoliščine za to kakšni so. Ne verjamem v okoliščine. Ljudje, ki uspejo v tem svetu, so ljudje, ki se vstanejo in poiščejo okoliščine, katere želijo imeti; in, če jih ne najdejo, jih ustvarijo.

Vsi imamo moč spremeniti svoja prepričanja in s tem posledično, spremeniti svoje življenje. Kakšno kvaliteto življenja si želite? V kakšnih okoliščinah želite živeti? Odločite se, in nato nekaj naredite, da se bo to uresničilo. Verjemite, da je možno spremeniti življenje, kajti, ko sem sam spremenil svoja prepričanja, je moje celotno življenje postalo drugačno.

Ne bo lahko, to vam povem sedaj – a bo vredno. Vaše življenje je LAHKO čudovito in polno svetlobe, vendar boste morali za to trdo delati in si predvsem tega ŽELETI.

>> www.ivanjurgec.com