Ste v svoji trenutni romantični zvezi zmedeni? Je (začetna) zaljubljenost minila, sedaj pa ne veste, ali je to to, kar iščete? 

Vsi odnosi zahtevajo trud in delo, ti znaki pa morda kažejo, da vaše razmerje le ni tako trdno, kot mislite:

1. Vaš partner vas ne sprejema.

Takšne, kakršni ste. Vsak ima pozitivne in negativne lastnosti, dober partner pa bo sprejel vse vaše pomanjkljivosti. Ampak to ne pomeni, da vam ni potrebno sklepati kompromisov!

2. Vi ne morete sprejeti svojega partnerja.

Takšnega, kakršen je. Sprejemanje deluje dvosmerno. Če vas partner ljubi, kdorkoli ste, potem bi mu morali biti sposobni ponuditi enaka čustva. Vprašajte se: ali obstajajo stvari, ki jih sovražite in se ne z njimi ne morete sprijazniti?

3. V težkih časih se nenehno borita.

Odnosi prihajajo z intimnostjo, srečo in smehom. Pa tudi s stresom, slabim razpoloženjem in stisko. Seveda vam bo vaš partner všeč, ko bo vesel in razpoložen, kaj pa, ko ne bo? Ali do njega čutite enako, čeprav je razdražen in slabe volje? V razmerju bi se morali v težkih časih podpirati in ne odrivati.

4. S partnerjem nista na isti ravni.

Če ste pripravljeni, da se poročita in umirita, vaš partner pa želi (za dalj časa) sam potovati, potem imate morda težavo. Ko ugotovite, da vaš odnos postaja resen, se skupaj usedita in se pogovorita o načrtih za prihodnost. Nič ni narobe, če imata različne interese, je pa koristno vedeti, ali sedita v istem čolnu.

5. V razmerje vlagate svoj čas, partner pa ne.

Razmerja so točno tisto, kar vanje vlagamo. Oba partnerja morata dajati IN sprejemati, včasih en partner več in drugi manj. In tu lahko nastopi težava. Ne pustite slabi energiji, da preplavi vaše razmerje.

6. Imata težave z zaupanjem.

Vam je dal vaš partner že kdaj dal razlog, da jim ne zaupate popolnoma? Najslabša odločitev, ki jo lahko sprejmemo je to, da živimo z nekom, ki mu ne zaupamo. Ne bodite tista oseba, ki brska po partnerjevem telefonu in Facebook profilu. Pogovorita se!

7. Ne vidite dolgoročnega potenciala.

Odnos zahteva veliko časa in truda, zato je pomembno, da ste v takšnem razmerju, ki bo trajalo in imelo prihodnost. Če ne vidite skupne prihodnosti, razmislite, kako naprej.

Sicer smo v uredništvu mnenja, da je pogovor in komunikacija nekaj najlepšega. Razmerja ne obstajajo v vakuumu. Obstajajo med dvema osebama, ki v odnos prinašata vse svoje pretekle izkušnje, zgodovino in pričakovanja. Dve različni osebi imata tudi različne ravni znanja, ko gre za komunikacijo. Najbolj priljubljen mit o komuniciranju v odnosih je to: ko se pogovarjava, tako ali tako že komunicirava.

Če se vsak dan pogovarjata le o površinskih stvareh, to še ne pomeni, da komunicirata. Pomislite, kako pogosto se z vašim partnerjem pogovarjata o enih in istih stvareh? Kot na primer: “Kako so otroci?” “Kako je bilo v službi?” “Kako je tvoja mama?”