Priznajte: včasih se zdi, da vam življenje košček za koščkom razpada… Morda ste izgubili službo ali pa se je končal vaš zakon – na kratko: verjetno (žal) niste najbolj srečni.

A čeprav se zdi, da ni vse tako kot bi moralo biti, kljub vsemu v vašem življenju obstaja nešteto stvari, ki dokazujejo, da ni vse tako slabo, kot izgleda!

  1. Živeli ste… in preživeli!

Tako preprosto. Nihče ni nikoli rekel, da bo življenje enostavno – na poti so se (jasno) pojavile številne težave in tudi, ko ste bili prepričani, da je konec sveta, se to seveda ni zgodilo. Ko se obrnete nazaj, se lahko končno prepričate in spoznate, kaj vse ste že preživeli. Namesto, da bi izgubljali čas na starih napakah, pojdite novim ciljem na proti. Vse v življenju se zgodi z namenom!

  1. Imate dom. In toplo posteljo!

Saj poznate tisti občutek, ko se po napornem dnevu končno uležete v udobno, domačo posteljo, kajne? Kaj je še lahko lepše od tega? Stvari nikar je jemljite preveč samoumevno, saj se lahko zgodi, da jih prav hitro izgubite in takrat bo za kesanje seveda prepozno.

  1. Strmite k napredku

in si želite postati boljši. Ste torej na pravi poti – vsakdanje izobraževanje in branje bosta pripomogla k temu, da se vaša osebna rast nikoli ne bo končala. In prav je tako! Najbolj pomembno je, da veste, kakšna oseba želite postati in da na tem trdo delate.

  1. Imate službo.

Precej običajno? Ne tako zelo – odstotek nezaposlenih ni tako zelo majhen kot bi si morda mislili, poleg tega pa je služba vir dohodkov. Če je slaba oziroma vam ni všeč, boste kmalu naši novo in če vam je – toliko bolje!

Vsaka izkušnja nekaj šteje; CV pa bo tako bolj poln.

  1. Poln hladilnik!

Vaša kuhinja poka po šivih in zasluga za to gre hrani. Ne pritožujte se, da ste nesrečni, saj hrana zadovolji eno od primarnih potreb. Oja, tako okusno je!

  1. Možnost izbire.

In to na številnih področjih. Lahko se odločite, kakšno kosilo želite jesti, lahko se odločite kje in s kom boste živeli, kdaj se boste poročili (če se sploh boste), ali boste imeli otroke in kakšno šolo boste obiskovali. V nekaterih državah in kulturah takšne reči niso povsem samoumevne.

  1. Upate si sanjati!

Že v šoli so vas učili, da sanjajte velike sanje – in če boste trdo delali, se bodo te sanje uresničile. Na srečo živimo v takšni družbi, kjer je možnost informacij na dosegu roku, zato je izobraževanje mnogo lažje, problem pa ne predstavlja niti razdalja.