Študije kažejo, da povprečen človek potrebuje 11 tednov, preden po zaključeni zvezi spet lahko začne hoditi na zmenke. Če ste pred kratkim doživeli grd razhod, v podatek verjetno dvomite – še vedno namreč občutite globoko žalost in zamišljenost…

Pomembno je poudariti, da niti dva človeka nista popolnoma enaka, zato se s koncem razmerja vsak spopada drugače.

Tu je nekaj znakov, ki vam bodo povedali, da ste na novo razmerje še kako pripravljeni!

  1. Preboleli ste.

Iskreno se vprašajte – ste ob misli na razhod še vedno emocionalna razvalina? Se neprestano sprašujete, kaj je šlo narobe? Vas še vedno zanima, kako bi lahko rešili razmerje? Če je temu tako, bivšega ali bivše še niste preboleli – v nasprotnem primeru se je že prižgala zelena luč!

  1. Veste, kaj si želite…

Razhodi so redko prijetni, vseeno pa se iz njih vedno nekaj naučite – in mnogokrat so to zelo koristne stvari. Seveda boste v prihodnje bolj pozorni, kaj si pravzaprav želite; vsekakor vam lenoba ni po godu, verjetno ste ugotovili, da v življenju potrebujete več humorja… Najsibo karkoli: povsem prepričani ste, kaj hočete in od tega ne odstopate!

  1. Imate čas za zmenke.

Treba si je priznati: zmenkarije vzamejo precej več časa, kot bi si lahko predstavljali. Po 8-urnem delovniku po vsej verjetnosti niste najbolj spočiti in vrhunskega videza, da bi si takšni želeli spoznati osebo, ki bo kasneje predstavljala velik del vašega življenja. Če ste vsak večer obkroženi z Netflixom in mačkami, je čas za spremembo – si nebi morda raje našli koga za večerno crkljanje?

  1. Osredotočeni ste nase!

Ne ukvarjate se s problemi drugih, poleg tega ste od razmerja pobrali najboljše: dokler je trajalo, je bilo lepo, zdaj pa je čas za nove zmage in ljubezni!

Uživanje s samim seboj in uživanje ob tem, ko delate na sebi, sta verjetno najboljša občutka pod soncem (poleg zaljubljenosti, seveda).

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.