To so šminke, ki že nekaj časa silijo v ospredje. Vse več in več jih videvamo v revijah in na raznih straneh, ki nam predstavljajo najnovejše lepotne trende in pridno pridobivajo točke popularnosti.

Mat šminke odlikujejo močne barve, ki takoj padejo v oko in so kot nalašč za drzna dekleta in ženske ali pa morda za kak drzen dan ali noč vsake ženske tu in tam. Zato predlagam, da si omislite svojo.

Paleta barv ima zelo širok spekter in jih je možno dobiti  že v skoraj vseh odtenkih. Od živo rdeče, do elektro pink pa divje oranžne ter temno vijolične, najdejo se pa tudi čisto nude odtenki. Šminke se dobijo v vseh oblikah, lahko so čisto klasične šminke, najdemo jih tudi v obliki glos-ov in svinčnikov. In če se morda na prvi pogled ne zdi tako, so te šminke odlično mazljive  in za razliko od kremnih različic veliko bolj obstojne. Po nanosu ustnice hitro dobijo dokončni mat videz, paziti moramo le, da izberemo takšne, ki ne izsušujejo ustnic.

Mat šminke ponujajo kozmetične znamke različnih cenovnih razredov, zato, če niste čisto sigurne da je to nekaj za vas, preizkusite najprej kakšno ugodnejšo in se prepričajte.  Tudi to je način da poživite svoj mali svet v teh turobnih zimskih dneh.

 

Novinarka: Barbara Gerlec

Foto: Pinterest