Ob hudem mrazu je zelo pomembno, da v telo vnesete dovolj energije za ohranjanje primerne temperature in vse pomembne hranilne snovi za pravilno delovanje telesa. Čeprav je pozimi na voljo precej manj sveže zelenjave in drugih svežih sezonskih pridelkov, si tudi v tem letnem času lahko pripravite zdrav obrok, ki vas hkrati ogreje in pomaga k boljšemu počutju.

Ni potrebno, da je zimska hrana težko prebavljiva, saj lahko z malo domišljije pripravite prav okusen in zelo zdrav obrok tudi v hladnih mesecih. Zimska zelenjava je zdrava, polna vitaminov in mineralov, dviguje odpornost imunskega sistema in preprečuje okužbe, kar je še posebno pomembno v času širjenja prehladov in gripe. Puranje ali piščančje meso (s katerim zamenjate na primer različne klobase), ribe in druge zdrave maščobe ter tudi ogljikovi hidrati, kot so krompir, stročnice in polnozrnate žitarice, poskrbijo za potrebno količino energijo pozimi. Sezonska zelenjava, kot je zelje, repa, pesa in pastinak, vas oskrbi s potrebnimi vitamini C, A in E ter minerali, kot so magnezij, selen, železo in cink.

Večje količine vitamina C dobite tudi z uživanjem pomaranč, kivijev ali pa jabolk. Zato priporočamo odlične Rauch Fresh smoothije in sokove, ki bodo poskrbeli za dodatno dozo vitaminov. Rauch Fresh smoothie lahko izberete v treh okusih: jagoda, kivi in mango, sokove pa v štirih: pomaranča, jabolko-malina-grozdje, pomaranča-korenje-mango in kumara-kivi-spirulina. Za zdravje v zimskem času torej ni ovir, kajne?