Toniki in eleksirji so izvrsten način, da v svojo vsakodnevno rutino vključite začimbe, koreninice in celo zelišča. Tonik je super pripravek, ki bo vašo kožo in telo primerno navlažil in očistil, poleg tega pa vas bo spravil v boljšo in bolj sproščeno voljo. Zakaj torej nebi preizkusili najbolj popularnih tonikov leta 2016?

Jutranji tonik

Adaptogeni so super! Mešanica različnih rastlin, ki so primerne za uživanje, ima gotovo blagodejni učinek na telo – poleg tega pa le-te znižajo nivo stresa in pripomorejo k boljšemu delovanju celotnega organizma. Učinek je podoben kot pri kavi, le da gre tu za povsem neškodljive sestavine.

Recept:

  • 1 ščepec muškatnega oreščka v prahu,
  • 1 ščepec kardamoma v prahu,
  • 1 do 2 ščepca kajenskega popra,
  • 2 ščepca kurkume,
  • ¼ žličke cimeta,
  • 2 žlici surovega kakava v prahu,
  • ½ žličke Matcha zelenega čaja v prahu,
  • 2 žlici zdrave maščobe (Ghee, surovo maslo, kokosovo olje),
  • 1 žlica surovega medu, javorjevega sirupa ali fermentiranega medu.

Eleksir z gobicami

Prav vsi se sprašujemo, kako vključiti gobice v naše življenje. Če iščete pravo in zdravo pot, bo eleksir z gobami pravšnja izbira, poleg tega pa se boste še naučili, kako pripraviti izvrstno pijačo, ki vas bo pogrela in poživila v teh mrzlih zimskih nočeh!

Zdravilni čaji njam!

Čaji so lahko izvrstni antioksidanti, pa najsibo to zeleni, črni ali metin čaj. Morda pa lahko tokrat preizkusite čaj s cimetom? Že diši po božičnih spominih…

»Ko boš pršel, zmeraj prinesi mi rože!«

Vrtnica je že imela svoj trenutek največje popularnosti, vendar je ta sčasoma potonil v pozabo. Vseeno se vrtnica počasi vrača v soj žarometov. Zakaj? Vrtnica naj bi imela posebnost »sposobnost«, da odpre srce in človeka nasploh naredi bolj odprtega različnim možnostim.

Pijače, ki omilijo napihnjenost

Po prekrokanih nočeh ob koncu starega leta si verjetno želite, da bi odvečni kilogrami in napihnjenost kar se da hitro izginili. Poskusite teh nekaj receptov:

LIMONE IN KIS: Najprej in predvsem, ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko naredite za splošno zdravje in napihnjenost v trebuhu, je, da si pripravite majhen kozarec, 1 čajno žličko surovega jabolčnega kisa in sok limone. Jabolčni kis je bogat z encimi, ki bodo pripomogli k boljši prebavi. Limone delujejo bazično, kar pomeni, da bodo popravite vaš telesni pH.

KOROMAČEV ČAJ: Koromač se uporablja že tisoče let in dokazano vsebuje eterična olja, ki pomagajo pri vnetjih, ubijajo bakterije in mikrobe. Poleg tega omilijo tudi trebušne krče.

INGVER: Ingver lahko dodate kateremu koli napitku, smoothie-ju ali soku, sicer pa ima močne protivnetne učinke. Pomaga vam tudi, da segrejete svoje telo od znotraj navzven.

KUMARIČNA VODA: Svojo flaško za vodo napolnite z rezinami kumare. Kumarična voda je naravni diuretik, vsebuje pa tudi silicij, ki pomaga vleči “napihnjenost” iz vašega telesa.

Na zdravje!