V partnerskem odnosu – in mnogokrat tudi v drugih odnosih – se poraja vprašanje: je bolj pomembna ljubezen ali zaupanje? Nekateri pred ljubezen postavljajo celo zaljubljenost; je razmerje (sploh) mogoče, če se partnerja ne privlačita?

Je morda zaupanje brez ljubezni in privlačnosti dovolj za uspešno zvezo?

  1. Ljubite lahko le nekoga, ki mu zaupate

Zaupanje ne glede na vse še vedno ostaja temelj uspešne zveze. Kot racionalni ljudje pa ste verjetno skorajda naučeni, da lahko zares ljubite le osebo, ki ji popolnoma zaupate. Razmerje brez zaupanja se bo ob prvih težavah resno zamajalo – in najverjetneje porušilo.

  1. Ljubezen odseva zaupanje v sočloveka

Zmožnost, da lahko naklonjenost brez pričakovanja povračila podarite sočloveku, nakazuje na globja čustva – po drugi strani pa je precej verjetno, da nekomu zaupate, ker zaupanje pričakujete tudi od njega.

Seveda; ko ljubite, si želite, da bi bila ljubezen obojestranska.

  1. Zaupanje namesto čustev?

Ljudje smo čustvena bitja, ki (načeloma) občutijo empatijo, a kljub vsemu več časa namenjamo motivom – pomenu; »Kaj pomeni vse skupaj?«, »Je dovolj dober zame?!« in »Kam to razmerje vodi?« so le ena tipičnih vprašanj vsake zveze.

Čustva velikokrat namerno potlačite, da bi se lahko odločili bolj razumsko. V tem primeru preveč zaupate »glavi« in se zatorej ne prepustite povsem.

  1. Zaupanje > ljubezen

Tisti, ki so bili v ljubezni večkrat razočarani, se raje odločijo za zaupanje in s tem popolnoma izključijo možnost, da prava ljubezen in zaupanje lahko stopata z roko v roki.

Razumljivo je, da slabe izkušnje vplivajo na vaše življenje, a vseeno ne smete pustiti, da bi zaradi njih izgubili vero v ljubezen.

  1. Zaupanje vse premaga!

Ljubezen vse premaga – vsaj tako pravijo… Toda zaupanje je pravzaprav tisto, ki nas žene in prepriča, da lahko dosežemo karkoli – oh, seveda – da lahko najdemo pravo osebo in z njo vzpostavimo pristno, ljubeče razmerje.

Je morda ljubezen precenjena in bi morali vse bolj in bolj poudarjati zaupanje, ki se iz prvotne zaljubljenosti razvije kasneje? Enoznačnega odgovora seveda ni.

V življenju se nenehno trudimo najti, morda celo uloviti ravnovesje – nič drugače ni pri odnosih – pomembna je zmerna in uravnovešena količina ljubezni IN zaupanja. Strastna naklonjenost ne pomeni prav veliko, če je ne spremlja zaupanje, iskren odnos brez iskric in ljubezni pa tudi ne kliče ravno po skrečnem koncu, kajne?

 

Če si želite, da bi bilo vaše življenje še bolj napolnjeno z zaupanjem in ljubeznijo, si nadenite ELAM LIN!

Gre za amulet z vilinskim simbolom zaupanja, ki vam bo pomagal uživati in zaupati v življenskem procesu – ta ima za vas pripravljene pozitivne in dobre izkušnje. Zaupajte torej soljudem, partnerju in prijateljem, predvsem pa: zaupajte sebi in svoji intuiciji – ta vas nikoli ne bo pustila na cedilu.