Ste zalotili partnerko, da vas vara preko Tinderja ali pa kako stoji z vašim najboljšim prijateljem v predolgem objemu?

Vam je punca že povedala, da vam je bila nezvesta? Če se sprašujete zakaj se vam to dogaja, se boste morda našli v enem izmed spodnjih razlogov. Varanje povzroči ogromno bolečino, vpliva na zaupanje in vašo zvezo lahko celo konča. Bodite pozorni na določene znake in na ključ do popolne zveze – medsebojno komunikacijo!

1 Nizka samopodoba

Tako je, včasih ne tiči razlog v vam – kljub temu da zadnje čase morda res niste najbolj ljubezniv in ji v podporo, kadar to potrebuje. Tu govorimo o drugačni zgodbi. Razlog, da bi vas prevarala, lahko tiči v njeni nizki samozavesti in v tem, da potrebuje nekoga, ki bi ji to samozavest dvignil. Samo zaradi ene kratke afer se lahko počuti bolj seksi in zaželeno!

2 Počutijo se zapostavljene

Če jo kot partner zapostavljate, ignorirate, ne posvečate vsaj zdravo mero pozornosti ali pa veliko časa preživite v službi, bo morda vaša draga kaj kmalu odšla v naročje drugega. In v postelji drugega bo našla tisto, kar je pogrešala v vajini zvezi. Intimnost in povezanost.

3 Pogrešanje romantičnosti

Šibka točka žensk. Ženske preprosto hrepenimo po romanci. Morda ne vse, ampak veliko žensk išče v zvezi vsaj malo romantičnosti. In ko zvezi primanjkuje takšnih trenutkov, je ženska hitro blizu tistega, ki bi ji brez pomisleka posvetil pesem ali pa jo odpeljal na nepozaben zmenek pod zvezdami.

4 Pobeg zaradi zasvojenosti partnerja

Včasih je problem v tem, da popivanja pozno v noč po službenih urah preprosto ne prenese več. Če je partner na drogah ali pa alkoholik, pri čemer ne želi spremeniti nič,  lahko punca oziroma žena išče tolažbo pri drugemu moškemu.

5 Kriza srednjih ali kakšnih drugih let

Moški niso edini, ki postanejo panični zaradi let, ki tako hitro bežijo. Tudi ženske so tiste, ki se soočajo s takšnim strahom. Morda se počutijo izčrpane zaradi rojstva otroka, se borijo s poporodno depresijo ali pa kakšno drugo, skozi katero vsak dan zgubljajo delček sebe.

6 Varanje iz tisoč in enega razloga

Ne želimo biti predrzni, ampak vaši punci je dejansko lahko resnično dolgčas v življenju. Naveličana je trenutnega življenja. Ni zadovoljna s službo, preobremenjena je z materinstvom. Utrujena od »staranja«, občutka da ji je življenje po faksu preveč hitro minilo. Morda je zasvojena od seksa. Včasih pa se preveč napije in naredi neumnost – vprašanje je kje tiči pravi problem?
Kadar se človek v sebi počuti prazno oziroma mu nekaj manjka, to lahko hitro vodi do slabih odločitev. To ne pomeni, da gre v tem primeru za dober izgovor – seveda, da ne – ampak različni razlogi vodijo k nezvestobi.

razlogi za varanje

Komunikacija je ključ do uspešne zveze

Resnica je, da varanje s strani žensk v večini primerov ni preprosto. Gre za dolgo vrsto problemov in situacij, ki so partnerja odpeljale daleč, daleč stran. In v večini primerov ženske varajo, ker so nezadovoljne z zvezo. Varanje seveda ni rešitev, ampak se z njim le zamotijo oziroma odvrnejo pozornost od problemov. Včasih je nekaterim ženskam prevara lažja rešitev, kot pa da bi rajši rešila težave, ki jih imata očitno že dlje časa.

Nasvet za ženske

Dejstvo je – morda se vam varanje kdaj sliši kot lahka rešitev, a verjemite, da si boste nakopale samo še več dela in problemov. Pa še živeti s takšno krivdo ni tako enostavno, če vam bo na koncu za prevaro žal! Preprosto ne storite tega. Predlagamo, da partnerju rajši poveste, da ste ga imeli namen prevarati ali pa da ste imeli samo nekakšen pomislek in zakaj. V tem primeru imata več možnosti rešiti vajino zvezo, kot pa šele po vaši nepremišljeni avanturci! Morda gre le za obdobje iz katerega morata priti skupaj, zato mu povejte kar vam leži na duši! 

Nasvet za moške

Dolgo časa sta veljala za najboljši parček daleč naokoli, ampak se je nekje zalomilo! Bodite pozorni, če čutite distanco ali pa kakršnokoli spremembo v zvezi. Vprašajte sami sebe: sem nehal biti tako ljubeč, kot sem bil včasih? Sem preveč padel v delo in ji nehal posvečati pozornost? Ali pa, če se vam zdi, da je na trenutke hladna do vas – tega preprosto ne ignorirajte in se čimprej pogovorite z njo. Neverjetno je, kako lahko včasih le en pogovor reši zvezo. Sicer pa: spomnite se zakaj jo imate radi in zakaj se radi zjutraj zbujate ob njej!