Naravna kozmetika je primerna tudi za mlade mamice in otročičke. Uporabljajo jo lahko tudi moški. Ponudba negovalne kozmetike je precejšna. Kar zadeva dekorativno kozmetiko, torej ličila, je izbira nekoliko omejena, saj naravne sestavine ne omogočajo tako pestre barvne palete. Naravna ličila so rešitev za vse ženske z alergijo na ličila, ki se jih največkrat nanaša na ličila za oči − maskaro ali sence. Marsikatera senca za oči je namreč izdelana na osnovi težkih kovin, zato draži očesno sluznico. Poskusite z naravnimi ličili, ki običajno ne povzročajo neprijetnega občutka ali celo alergije.

Zakaj uporabljati naravno kozmetiko?

 • Naravno kozmetiko odlikujejo 100-odstotno naravne sestavine, pomembno je tudi, kako pridobijo izvlečke iz rastlin, kakšna in kako stiskana olja vsebuje in kakšen je izvor rastlin, ki jih vsebuje.
 • Velja pravilo, da kozmetiko, ki vsebuje 95 odstotkov naravnih sestavin, lahko štejemo za naravno, če pa je teh sestavin manj, denimo od 70 do 95 odstotkov, pa izdelek velja za kozmetiko, narejeno iz naravnih sestavin.
 • Pozorni bodite tudi na oznako, ki zagotavlja, da izdelka ali njegovih sestavin niso testirali na živalih! Seveda če kupujete naravno kozmetiko.
 • Z nekaj strokovne pomoči boste našli pravo darilo med holistično kozmetiko. Poiščete jo lahko v zeliščnih lekarnah, lekarnah in nekaterih drogerijah. Če boste želeli strokovno pomoč, povprašajte za nasvet na prodajnem mestu.
 • Proizvajalci naravne kozmetike kontrolirajo poreklo, rast in nabiranje rastlin, ki jih uporabljajo v proizvodnji. Mnogi imajo celo lastne biodinamične farme. Zelišča nabirajo ročno in jih v svojih laboratorijih uporabijo še sveže.
 • Naravna kozmetika je pogosto rešitev za problematično, aknasto, lišajasto ali preobčutljivo kožo, saj zaradi naravnih sestavin ne draži kože, normalizira njeno stanje in pripomore k harmoniji kožnih procesov.
 • Naravne kozmetike ne testirajo na živalih in v njej ne uporabljajo sestavin, ki so bile testirana na živalih.
 • Poleg rastlinskih sestavin uporabljajo tudi nekatere sestavine živalskega izvora: propolis, čebelji vosek, lanolin …

Zakaj ravno AVIUM?

Avium je simbol za lepoto in svobodo. Svobodna in premišljena izbira kozmetičnih izdelkov je torej tesno povezana z blagodejnimi učinki na naše telo in naše počutje. Kozmetični izdelki Avium nastajajo v tesnem sodelovanju z naravo. Vsi izdelki so sestavljeni iz bogatih in hranljivih naravnih sestavin, ki imajo blagodejni učinek na kožo in telo. Izdelki Avium torej ne vsebujejo umetnih substanc in kemikalij ter ne povzročajo negativnih učinkov. Prednost izdelkov Avium se dodatno kaže v ročni izdelavi, pri kateri posebno pozornost pripisujemo čistosti in učinkovitosti sestavin. Kozmetični izdelki so torej ustvarjeni z navdihom in močjo narave, kar je ključ do zdrave in sijoče kože ter dobrega počutja. Kakovost naših izdelkov dokazujejo tudi pridobljeni certifikati.

Zakaj uporabljati naravne balzame za ustnice?

Balzam za ustnice, je verjetno nekaj, brez česar nekateri ne gredo iz hiše, še posebej v hladnejših in suhih zimskiih dnevih, saj zaščiti ustnice pred mrazom in vetrom.
Seveda pa je problem s komercialnimi balzami ta, da so narejeni večinoma iz naftnih derivatov, ki škodujejo telesu. Balzam mora seveda biti varen in čim bolj naraven.

Balzami Avium so iz 100% naravnih sestavin in naloge naših balzamov so sledeče:

 • obnavlja razdražene in razpokane ustnice
 • hrani
 • mehča in vlaži ustnice
 • dodaja mehkobo in gladkost
 • prinaša takojšnje udobje
 • zaščiti ustnice pred poškodbami
 • Privoščite sebi in svojim ustnicam nekaj najboljšega!

Zakaj uporabljati naravne deodorante?

Konvencionalni deodoranti in antiperspiranti nikakor niso nedolžni. Vsebujejo številne sporne sestavine – izstopajo parabeni in aluminijeve spojine, oboji povezani z vplivom na hormonalno ravnovesje in večjo možnost za razvoj raka dojke. Antiperspiranti poleg tega tudi zavirajo znojenje z blokiranjem znojnic, kar vsekakor ni naravno. Deodoratn Avium ne ovira znojenja, preprečuje pa neprijeten vonj.

Imajo že preko 10000 zadovoljnih uporabnikov. Najbolj prodajani so okus LIMONSKE TRAVE!

 

 

Kje jih lahko najdete?

Najdete jih lahko na spletu www.avium.si ali v 52 LIDL-ovih trgovinah po vsej Sloveniji.