Pralni bombažni vložki s krilci so popoln dodaten higienski pripomoček! So mehki in odlična dodatna menstrualna zaščita, poleg tega pa so enostavni za vzdrževati. Uporabljaš ga lahko več mesecev – samo pomisli koliko lahko skozi leta privarčuješ, če niti enkrat ne kupiš navadnih vložkov!

Kaj pralni vložki sploh so?

Po izgledu so pravzaprav podobni navadnim vložkom, razlika pa je v tem, da imajo pralni vložki še krilca in pritiskače za pritrditev na spodnjice, spodnja plast je nepremočljiva, perejo pa se lahko v pralnem stroju!

Na voljo imaš 3 velikosti. Večji in srednji vložek sta namenjena v dneh močnejše menstruacije, manjši pa v zadnjih dneh ali v kombinaciji z menstrualno skodelico ter pravzaprav za vsakodnevno uporabo. Dodatni vložek je namenjen za povečanje vpojnosti, položimo ga na vložek s krilci, lahko pa ga uporabimo tudi samostojno.

Preprosto vzdrževanje!

  • deklarirano za temperaturo pranja pri 95 oC
  • lahko se suši v sušilnem stroju
  • tudi barvni vložki ne obarvajo belega perila

Po uporabi vložke odlagamo v vedro z mrzlo vodo, ki jo dnevno menjamo (odlijemo in natočimo mrzlo vodo). Vložke opereš z ostalim perilom v pralnem stroju.
Alternativni način namakanju, t.i. »suha« metoda pa je spiranje vložkov pod mrzlo tekočo vodo, dokler voda ni čista. Vložke nato osušiš, ko se nabere dovolj perila, vložke opereš v pralnem stroju.

Za piko na i …

Navdušena boš nad nepremočljivo dvodelno torbico, ki je popolna za shranjevanje pralnih vložkov! Uporabna je za prenašanje čistih in/ali umazanih vložkov. Pomembno je le, da daš umazane vložke čimprej iz vreče v mrzlo vodo.

  • torbica ima dva žepa, ki se enostavno zapreta na prepogib in dodatno s pritiskači
  • velikost torbice zadošča za 2 -3 vložke
  • zunanja plast: 95 % bombaž, 5 % elastan (za motiv eko je ta material ekološko pridelan)