Eno izmed največjih težav žensk najpogosteje predstavlja menstruacija in vse, kar je z njo povezano. Kako se moje občutje spremeni zaradi PMS-a? Katere sanitarne pripomočke želim uporabljati? Koliko denarja sem pripravljena dati za ustrezno zaščito? Bo tudi mene doletel sindrom toksičnega šoka? Vsi ti in tisoč ostalih dvomov nas pred, med in po menstruaciji zgolj dodatno zmedejo, zato se bomo danes osredotočile na teoretično najpomembnejšega — kakšno zaščito izbrati?

Večina nas je pri prvi menstruaciji začela uporabljati vložke ali tampone; odvisno od tega, kaj je naša mama imela pri roki. Uporaba standardnih sanitarnih pripomočkov je tako že v samem začetku prešla v navado, v prihajajočih letih pa se je redko katera vprašala o prednostih in slabostih uporabe vložkov in tamponov.
Seveda smo vse kaj kmalu slabosti opazile in občutile na lastni koži —  konstantni obiski stranišča in prepuščanje vložkov ter izsušena sluznica ob uporabi  tamponov. Glavna prednost? Preprečevanje krvi, da bi dosegla naše hlače (tudi to vlogo so tako tamponi kot tudi vložki neuspešno opravili).

V čem je torej rešitev? Obstaja morda tretja opcija pri izbiri zaščite?

Z menstrualno skodelico boste rešile večino težav naenkrat! Zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom je namenjena ženskam, ki želijo živeti brezskrbna, zdrava, aktivna in odgovorna življenja.

Menstrualna skodelica LaliCup je zdravju prijazna

Menstrualna skodelica LaliCup je zdravju prijazna

– Menstrualna skodelica je primerna tudi za uporabo med spanjem, potovanji, športom in celo plavanjem — učinkovito deluje kot vodni tampon, saj preprečuje vdor vode v nožnico.

– Izdelana je iz mehkega medicinskega materiala (platinum silikona), ki je izredno varen za uporabo in preprečuje nabiranje bacilov in drugih nečistoč. Menstrualna skodelica tako ne suši in draži vaginalne sluznice ter prav tako ne povzroča alergij, vnetij ali glivičnih obolenj. Zahvaljujoč tej inovativni zasnovi ima večjo kapaciteto in tako tudi pri močnejših menstruacijah ne prepušča.

– Menstrualna skodelica predstavlja zdravju in okolju prijaznejšo alternativo, in lahko svojo nalogo ob rednem vzdrževanju učinkovito opravlja tudi do več let.

Za več informacij o inovativni menstrualni skodelici obiščite spletno stran Lalicup!