Znanstveniki so pred kratkim prišli do zelo neprijetnega odkritja: strupi iz okolja vas naredijo debele in povzročajo diabetes. Ti strupi telesu preprečujejo uravnavanje krvnega sladkorja in metabolizem holesterola, motijo pa tudi hormonski sistem, ki prav tako igra pomembno vlogo pri ohranjanju pravilne telesne teže.

Samo za nazorno predstavo: že med jutranjo rutino (tuširanje, umivanje zob, nanos kozmetike, parfuma, dezodoranta) v telo vnesemo v povprečju 20 nevarnih kemikalij! Da ne govorimo o stotinah drugih kemikalij, ki jih vsakodnevno vnašamo v telo – hrana, voda, zrak, zdravila, itd. Nekatere so kancerogene, druge motijo naš hormonski sistem, spet druge dražijo sluznico, kožo, itd.

Telo ima dobro dodelan samorazstrupljevalni sistem, toda pri neprestanem napadanju strupenih snovi telo pri večini ljudi ne more sproti izločati vseh nevarnih kemikalij. Kam torej pošlje vse te strupene snovi, če jih ne izloči? Na srečo ali nesrečo je vaše telo zelo pametno. Če se telo ne more znebiti strupenih snovi, jih »pospravi« v maščobne celice. Kaj se zgodi, ko zmanjka prostora, kamor bi pospravilo strupe? Telo začne izdelovati še več maščobnih celic in tudi poveča že obstoječe.

2 slider-2

Ko se strupena kemikalija veže na membrano maščobne celice, povzroči, da začnejo celice izločati leptin. Leptin je hormon, ki uravnava lakoto in občutek sitosti. In ko se predolgo izloča preveč leptina, lahko rečemo, da receptorji za leptin »pregorijo«, in telo misli, da je v obdobju stradanja; zato možgani začnejo sprožati t. i. napade lakote, po drugi strani pa večino zaužitih kalorij telo začne shranjevati v obliki maščob.

Kako hujšati s strupenimi kemikalijami v telesu?

Med hujšanjem telo pokuri maščobne celice, s tem pa v obtok sprosti veliko količino strupenih kemikalij, ki so bile prej dokaj varno shranjene v teh maščobah. Toda če telo ne more izločiti teh strupov dovolj hitro, se zgoraj opisan cikel ponovi. Temu rečemo samozastrupitev telesa in med hujšanjem se kaže v treh fazah:

  1. Faza samozastrupitve: zaradi sproščenih kemikalij iz maščobnih celic se med hujšanjem oseba počuti utrujeno in razdraženo. Pogosti so tudi glavoboli.
  2. Po prvih nekaj izgubljenih kilogramih se hujšanje upočasni in sčasoma ustavi, ne glede kako strogo se oseba drži diete in redne športne aktivnosti.
  3. Ko se oseba vrne na normalno prehrano in/ali zmanjša telesno aktivnost, se stari kilogrami zelo hitro vrnejo. Najprej in najbolj opazno na območje trebuha in bokov.

3 slider - 2

Preveri kako zastrupljeno je tvoje telo?

To je najpogosteje spregledan problem pri neuspešnem hujšanju, ki pa na srečo ima rešitev:

  1. V času hujšanja se kar se da izogibajte strupenim kemikalijam, predvsem tistim v hrani. V času hujšanja bi morali opustiti hrano z umetnimi aromami, ojačevalci okusa, umetnimi konzervansi in jo zamenjati z ekološko pridelano hrano.
  2. Preden začnete hujšati, razbremenite telo strupenih kemikalij. Vsaj sedemdnevni detox B3 program.
  3. Za kakršenkoli shujševalni program se že boste odločili, nikar se ne poslužujte večdnevnega posta ali strogih omejevalnih diet. Takšne diete povzročijo, da telo preide v fazo varčevanja in povzroči »jo-jo« efekt pri izgubi kilogramov.
  4. Na vsakih 8 -10 izgubljenih kilogramov opravite sedemdnevni razstrupljevalni program, da telesu pomagate izločiti strupene snovi, ki so se sprostile iz maščobnih celic.

Na tak način je izguba kilogramov veliko manj obremenjujoča za vaše telo in z lahkoto boste obdržali novo težo.

Kako se učinkovito razstrupiti preden se lotim hujšanja?
Detox B3 je edini razstrupljevalni režim, ki deluje na celični ravni. Omogoča hiter razkroj maščobnih celic in iz telesa varno odstrani sproščene toksine. Poleg tega poveča sposobnost telesa za samo-razstrupljanje in obnovo. Celoten opis Detox B3 programa si preberite tu

Avtor članka: Detox B3 center

Detox