Prepogosto se preveč osredotočamo na vzpostavljanje romantične in intimne povezave s svojim parterjem. Če je to naš edini poudarek, izgubljamo bogastvo, vezano na druge oblike prijateljstva. Romanca izključuje potrebo po prijateljstvu le, če to dopuščamo.

Tukaj je pet razlogov, zakaj so prijateljstva tako pomembna za naše počutje:

1. Dobri prijatelji so naše sorodne duše.

Ste kdaj dobili občutek, da ste z določeno osebo vzpostavili takojšnjo povezavo? Kar nekako ste vedeli, da se v novem poznanstvu skriva veliko prijateljstvo. Prava prijateljstva temeljijo na medsebojnem razumevanju. Dobro je vedeti, da občutek povezanosti duše ne bo izginilo kar tako, kljub temu pa je na njem potrebno veliko delati.

 2. Prijateljstvo zahteva negovanje.

Vsi smo nenehno v pogonu, z lastnimi urniki in opravili. In prav ta pogon lahko škoduje prijateljstvu. Vse prevečkrat pa se izkaže, da ravno takrat prijatelje najbolj potrebujemo, saj nas pomirjajo in nam pomagajo. V romantičnih odnosih se lahko izgubimo, v prijateljskih pa najdemo.

3. Prijateljstva vam pomagajo najti vaš »boljši jaz.«

Meni prijateljstva – zlasti z drugimi ženskami – dovoljujejo, da raziskujem, kdo sem in kam želim iti v življenju. In v prijateljstvih, ki jih gojimo kot odrasle osebe, se bolje izražamo in smo bolj samozavestni.

4. Dobri prijatelji nam pomagajo skozi težavne čase.

Pred prijatelji smo lahko ranljivi, saj nas podpirajo, ko smo tega najbolj potrebni. To so vse kvalitete, ki jih lahko apliciramo tudi v naših romantičnih zvezah.

 5. Imamo svobodno izbiro o vrsti prijateljstva, ki ustreza nam in njim.

Prijatelje lahko najdemo povsod, ampak dobri prijatelji – sorodne duše – ti so vredni oklepanja.