Poskusiti ni greh, pravijo. Pa enak pregovor velja tudi za menstrualno skodelico? Na kratko – da. Menstrualne skodelice so z nami že več let. Razlog za njihovo popularnost in obstojnost na trgu pa je več kot le en …

Prijaznejše do okolja

Povprečna ženska v svojem življenju zavrže tudi do 14 000 sanitarnih pripomočkov za enkratno uporabo. Ti se bodo na smetišču razgrajevali približno 500 let, ter v naš ekosistem spuščali toksične kemikalije. Če to statistiko, vključno s številom žensk, vzamemo v pomislek, se zavemo, da sanitarni pripomočki, kot so na primer tamponni in vložki, resnično škodujejo okolju – predvsem na daljše časovno obdobje. Dobra novica? Menstrualna skodelica zdrži tudi do deset let.

Prihranijo denar

Ravno zato, ker je življenjska doba menstrualne skodelice deset let, vam ta naložba prihrani približno 100 ali več EUR na leto! Če se nakupu sanitarnih pripomočkom nikakor ne moremo izogniti, lahko vsaj pregoljufamo sistem. 😉

So udobnejše in zanesljivejše

Menstrualno skodelico lahko nosiš tudi do 12 ur – celo med spanjem! Ker je skodelica dovolj velika, da zadrži vso menstrualno kri za 12 ur, se ne rabiš obremenjevati s stalnimi obiski stranišč.

Prostornina največje LaliCup skodelice

Prostornina največje LaliCup skodelice

So varnejše

Primerjava z vložki:

  • LaliCup skodelica okoli nožnice ne povzroča toplih in vlažnih pogojev, ugodnih za razvoj bakterij.
  • Skodelico lahko nosimo med plavanjem, savnanjem in ostalimi športnnimi aktivnostmi
  • Ne tvori neprijetnega vonja

Primerjava s tamponi:

  •  LaliCup skodelica ne suši/draži vaginalne sluznice in ne pušča vlakninastih sledov tampona.
  •  Ne izsuši oziroma ne ovira naravne sposobnosti vlaženja nožnice, ker ne posega v naravni proces čiščenja  odmrlih celic in bakterij nožnice z menstrualno krvjo.
  • Ne posega v naravno kislost nožnice, kot tamponi, ki so ponavadi beljeni.
  • Je hipoalergična in ne vsebuje lateksa.
  • Lahko jo vstavimo kadarkoli v mesecu, s tem pa lažje prakticiramo vstavljanje ter uporabo skodelice.
  • Po uriniranju ne pušča mokre vrvice za seboj.

Preproste za uporabo

Bodimo iskrene – čez noč ne boš postala profesionalka kar se tiče menstrualnih skodelic. A po prvem, druge, ali morda tretjem poizkusu boš precej blizu profesionalki. Menstrualno skodelico je namreč potrebno le zložiti in vstaviti. Za podrobnejša navodila pokukaj tu, in bodi potrpežljiva – vaja dela mojstra!