Sedaj, ko se imate radi, že zjutraj začutite življenje. Tudi, če vam drugi ne dajejo objemov, si ga daste in začutite toploto, ki vas ogreje kot sončni žarki ogrejejo jutranje nebo; tudi, če vam nihče ne reče, da ste krasni, to povejte sami sebi. Človek potrebuje takšno spodbudo, da oživi. Sedaj vam ni treba tekmovati z drugimi, sedaj se vam ni treba več dokazovati ali igrati, ker ste taki kot ste vredni ljubezni!

Ne glede na vaše kilograme ste vredni! Tudi, če imate 20 ali 50 kilogramov preveč, ste vredni ljubezni, spoštovanja in odobravanja. Najprej od sebe. Ko zgradite občutek vrednosti, takrat vas ne more nihče več prizadeti, takrat tudi sebe ne morete več prizadeti, ker veste, da ste vredni vsega dobrega; ker veste, da vam vse dobro pripada!

Ni se vam več potrebno skrivati pred svetom. Ne potrebujete obloge okrog svojega telesa, da bi skrili občutek, da niste dovolj dobri. Vi ste v sebi popolni – vaša duša je popolna in ne potrebujete krinke pred svetom. Čas je, da zasijete v vsej svoji veličini – ker ste veličastni! Čas je, da postanete VI!

Vi, kot kreator svojega življenja.. kreator svojih sanj. Ko se podate na pustolovščino kreiranja svojega življenja in svojih sanj, življenje postane živo…vi postanete živi, bolj radostni, bolj samozavestni, bolj zaupljivi v življenje in v to kar vi ste. Vse to že nosite v srcu – v  srčiki svoje biti. Samo sledite ji. Samo sledite tistemu, kar vam narekuje. Tistemu notranjemu občutku, instinktu, intuiciji, ki je nezmotljiva, ki nas vodi v pravo smer, če ji le predamo kompas našega življenja, ki se ga tako trdno oprijemamo in s tem ustavljamo pretok vsega čudovitega, kar na življenje ponuja.

 

Več o osebni rasti, razreševanju podzavsetnih vzorcev in zdravem načinu življenja si lahko preberete na spletni strani www.srecno-zivljenje.com

 

Članek pripravila Špela Seljak