Je le ta pomembna? Govorimo seveda o menstrualni skodelici in včasih se je nekatere ženske izogibajo, ker ne znajo izbrati velikosti ali pa se ustrašijo, da je ne bodo morali dobiti ven. Ne skrbi, imamo natančne napotke, kako izbrati popolno skodelico IN verjemi, že po prvi uporabi boš nad njo navdušena! 

Med koliko velikosti lahko izbiraš?

Na voljo so 3 različne velikosti: S (majhna), M (srednja) in L (velika). Velikost izbereš malo drugače kot v trgovini, saj ni pomembna teža oziroma postava, ampak je odvisno od tega kako močne so tvoje menstruacije, od tega ali si že rodila ali ne in tako naprej.

VELIKOST S – šibka menstruacija
Namenjen je ženskam s šibkim menstrualnim tokom in močnimi vaginalnimi mišicami, najstnicam s šibko/normalno menstruacijo, ženskam z zelo občutljivim mehurjem in devicam (ne glede na to, ali imajo močnejši menstrualni tok). Narejen je iz mehkejšega, zelo upogljivega silikona.

VELIKOST M – srednje do močna menstruacija
Namenjen je ženskam s srednjim do močnejšim menstrualnim tokom.

VELIKOST L – zelo močna menstruacija
Namenjen je starejšim ženskam s šibkejšimi vaginalnimi mišicami, ženskam z močnim menstrualnim tokom in ženskam, ki so že vaginalno rodile.

Tabela velikosti skodelic

Lahko si pomagaš tudi z zgornjo tabelo. V kolikor si športno aktivna in imaš normalno menstruacijo, potem je zate popolna velikost S, saj ženske, ki se ukvarjajo z na primer aerobiko, jogo, plavanjem, okrepijo osrednje mišice telesa in imajo običajno tudi močnejše mišice medeničnega predela, zato jim pogosto najbolj ustrezajo manjše velikosti. Če si najstnica in imaš zelo močne menstruacije, potem je tvoja prava velikost M. Vidiš kako preprosto je izbrati velikost svoje skodelice?

Ustrezna velikost menstrualne skodelice torej je pomembna in odvisna od več dejavnikov. Od moči menstrualnega toka: močnejši menstrualni tok običajno zahteva večjo skodelico. Tudi tvoja starost je pomembna, saj so vaginalne mišice pri mlajših ženskah običajno močnejše kot pri starejših ženskah, zato se ustrezna velikost skodelice s starostjo povečuje.

 

Lalicup-SPunce, ki še niste imele spolnega odnosa, priporočamo najmanjšo velikost za lažje vstavljanje in odstranjevanje.

 

 

 

 

 

 

L-LaliCup

 

Tiste, ki pa ste že mamice, pa priporočamo največjo skodelico, saj porod in nosečniški hormoni spremenijo zgradbo vaginalnih mišic in kosti.

 

 

 

 

 

 

Tako. Kot vidiš je izbira velikosti zelo enostavna, tako kot tudi sama uporaba, saj z njo nimaš težav ne doma ne zunaj. V javnih toaletah potrebuješ le plastenko vodo, s katero spereš skodelico kar nad straniščno školjko in že si opravila.

Z menstrualno skodelico Lalicup bo vsaka izmed vas našla svoje udobje in brezskrbno zaščito! Je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske uporabljamo že stoletja.