Se še spomnite glamuroznih fotografij iz 80-ih in 90-ih let. Ja, tiste čudne fotografije z visoko natupiranimi lasmi, širokimi rameni in držanjem rok za ovratnik jakne. Mogoče pri nas niso bile tako popularne, vendar si je za zabavo vsake toliko časa vredno ogledati tudi take fotografije.  Zato boste verjetno toliko bolj presenečeni, če vam povem, da se je Glamour fotografija vrnila. Vendar ne v taki obliki kot jo poznamo. Glamour fotografija se je posodobila, pridobila je bolj klasično podobo ter se prilagodila individualni lepoti posamezne posamezne ženske.

V resnici Glamour fotografija nikoli ni izginila, potrebovala je samo nekaj časa, da se primerno začini in oblikuje, ter da jo ponovno oživijo pravi fotografi.

Med tem časom pa sta boudoir in pinup fotografija postali bolj popularni in prepoznavi, ter v nekaterih krogih postali celo sinonim za Glamour fotografijo. Seveda moramo priznati, da so linije med žanri Atelje BBmnogokrat zlite in zabrisane. Glamour fotografija v svoji biti deluje bolj na predstavitvi naravne ženske lepote, kot pa na seksualnosti in goloti.

Sodobno glamour portretno fotografiranje je čudovita združitev mode, lepote in zabave. In če ste si kadarkoli  s hrepenenjem ogledovale kakšno modno revijo in se spraševale kakšna bi bila izkušnja fotomodela, je sodobno glamour portretno fotografiranje zelo blizu tega.

Atelje BBOd styling-a do popolne frizure in ličenja, od strokovne osvetlitve do zapravljanja – in bo zapravljanje – saj profesionalni fotografi delujejo v višjem cenovnem razredu in to z dobrim razlogom. Sodobno glamour fotografiranje ponuja vse prednosti profesionalno narejene in izboljšane fotografije. Ja, prav ste slišale izboljšane. Realnost je čisto preprosta, zaradi vseh pritiskov z naše strani na fotografsko industrijo, se fotografi v veliki meri izobražujejo tako, da predstavijo svoje subjekte  v najboljši luči. To pa fotograf doseže z znanjem poziranja, svetlobe in seveda uporabo software-ov za izboljšanje fotografij. Saj vsak od nas dobi kdaj kakšen mozolj in ima neprespane noči ter posledično podočnjake, seveda smo to mi, vendar nas vse to ne predstavlja. Pomembno pa je, da na fotografijah še vedno ostanemo mi, z vsemi našimi gubicami in ranami, ki jih je prineslo življenje. Notranja in zunanja lepota sta bistvo sodobne glamour portretne fotografije.

Kaj je tista notranja lepota, ki jo predstavlja sodobna glamour fotografija najlažje povemo z besedami vodilne fotografinje tega žanra Sue Bryce


” LepAtelje BBota… to je žar, ki ga vidimo v očeh ljudi, ko te gledajo… ko zadržiš njihov pogled in vse lažno odpade… takrat vidiš njihovo notranjo lepoto, ki samo strmi vate in to je veličastno… in vsak od nas jo ima.”