Seveda ste hodili na zmenke; pravzaprav to počnete že nekaj let – za seboj pa imate tudi nekaj propadlih zvez… Kaj je šlo narobe? Res ste se potrudili in dali priložnost celo tistim, ki vam (sploh) niso bili všeč – morda pa bi se sčasoma to lahko spremenilo!

No, ne pozabite tistega razmerja, v katerem ste vztrajali, kljub temu da ste potihem vedeli, da nekako nima srečnega konca.

Kakšna vprašanja bi si torej morali postaviti, če želite končno spoznati, kaj je šlo v preteklosti narobe in česa si želite v prihodnje? Gre za vprašanja o tem, kaj od razmerja pričakujete in kakšnega partnerja si želite.

Kakšna so vaša pričakovanja?

Razmerje je za vas verjetno pot do zakona, ki ga bodo sčasoma ovekovečili tudi otroci. Nekdo drug si morda želi le sproščenega druženja, zabave in vznemirjivo spolno življenje, medtem ko spet tretji potrebuje varnost in sprejemanje. Gre torej za zelo različna pričakovanja, zato morate biti prepričani, kaj si zares želite, preden te vrednote in značilnosti pričakujete od razmerja.

Kaj je zaželjeno in kaj povsem nesprejemljivo?

Sestavite listo z vsemi stvarmi, ki so vas v prejšnjih razmerjih zmotile, naprimer: pričakovanje seksa po prvem zmenku, nezainteresiranost, različni interesi… Pretehtajte; je šlo za karakterne značilnosti ali navade, ki se jih da »popraviti«?

Morda si želite, da bi imela s partnerjem veliko skupnih interesov ali pa vam je, na drugi strani, popolnoma vseeno, s čim se partner ukvarja, saj vas zanimajo predvsem nove stvari.

Kaj pa…

Pri vsem skupaj je najpomembnejše, da tisto, kar si želite, ni vedno nujno tisto, kar potrebujete. Predstavljajte si: že nekaj časa si želite partnerja, ki bi z vami obiskoval razstave in gledališča… Na srečo kmalu spoznate ravno takšnega, a vas to, kar ste pričakovali, ne razveseli tako, kot bi morda pričakovali. Kaj se je zgodilo?!

Življenje je nepredvidljivo in prav takšna so tudi razmerja – včasih se nekaj, kar je na začetku izgledalo obsojeno na propad, lahko spremeni v nekaj čudovitega, in obratno.

Ne glede na vaša pričakovanja vam včasih lahko pomaga instinkt; zatorej si občasno dovolite poskusiti tudi, ko ste prepričani, da z osebo nimata nič skupnega – morda vas čaka presenečenje!

Kako najti idealnega partnerja