Vas že preganjajo komarji? Oziroma njihove »nežnejše« predstavnice, saj je znano, da nas pikajo le samice komarjev. Na ta način namreč dobijo beljakovine, ki so nujno potrebne za tvorbo in razvoj jajčec. Ko nas samica piči, v telo vbrizga slino, slednja pa vsebuje snovi proti strjevanju krvi. Zato ob piku komarja dobimo izpuščaje, ki neprijetno srbijo. Komarje pa lahko uspešno preganjamo z izbranimi vonji.

Sinergija izbranih sestavin

Za prijetne popoldneve in mirne večere poskrbi mešanica eteričnih olj Moskito znamke Gisa Wellness. Gre za 100% čista in naravna eterična olja, ki prihajajo iz osrčja Francije. Vsebuje limonino travo, sivko, geranijo, poprovo meto in evkaliptus, torej sestavine, ki učinkovito delujejo proti nadležnim insektom. Tako ni treba kupovati in odmerjati petih različnih eteričnih olj, saj je sinergija že ujeta v mešanico.

Ultrazvočni razpršilnik arom

Molekule eteričnega olja sprostimo z ionizacijskim ultrazvočnim razpršilnikom arom, ki pravzaprav posnema naravno nastajanje negativnih ionov, kar se sicer v naravi dogaja v gozdovih ali v bližini slapov. Razpršilnik ne uparja vode s pomočjo segrevanja, ampak na hladen način, s pomočjo ultrazvočnih vibracij, ki poskrbijo za učinkovitejše razprševanje eteričnih olj v zrak, zahvaljujoč temu postopku pa lahko molekule vode in olja ostajajo v zraku dlje časa in tako pripomorejo k bolj zdravemu ozračju. Razprševanje s pomočjo ultrazvoka eteričnih olj ne zažge, kot se to zgodi pri nekaterih sistemih za razprševanje, ampak jih razprši tako, da jih navlaži; tako se koristno delovanje čistih eteričnih olj širi v ozračje. Negativni ioni tudi pripomorejo k nevtraliziranju in zniževanju toksičnosti nekaterih elementov v zraku (onesnažene snovi / prosti radikali, ki onesnažujejo zrak, drobni prašni delci itn.).

Na voljo so številni različni ultrazvočni aroma razpršilci, ki so primerni za uporabo doma, v pisarni, obogateni z lučko in tako priljubljeni pri otrocih ter prilagojeni za uporabo v avtu.

Gisina eterična olja in izbrane ultrazvočne razpršilnike najdete v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu www.trgovina-medisanus.si, več informacij pa je na voljo na www.medisanus.com ali (01) 320 08 09.