Najbolj pomembna stvar je naučiti se kako pravilno hidrirati svoje telo, s kakovostno vodo. 60 do 70 % našega telesa je sestavljeno iz vode, ki se mora obnoviti vsakih pet do deset dni. Iz tega lahko sklepamo, da brez vode resnično ni življenja. Voda je sestavni del celic, tkiv in vseh telesnih tekočin (kri, limfa, slina, izločki žlez, cerebrospinalna tekočina, želodčni in črevesni sokovi itd.). Velikokrat zamenjamo občutek žeje z občutkom lakote. Iz tega razloga vsakič, ko začutimo lakoto, je dobro, da najprej spijemo kozarec vode. Če smo potem še zmeraj lačni, si pripravimo obrok, če pa nismo, potem nam je jasno, da smo ta dva občutka zamenjali in da smo v bistvu bili žejni in ne lačni. Če razvijemo realne občutke in prepoznamo signale, ki nam jih pošilja telo, bomo bolj hidrirani in posledično bolj zdravi. Najbolj čista voda je v ekološkem sadju in zelenjavi, najbolj alkalna pa so živila močno zelene barve ter različne trave (ječmenova, pšenična in kamutova). Sveže stisnjen sok iz pšeničnih kalčkov pa je visoko bazičen. Voda iz pipe, zaradi onesnaženja ni tako visoko bazična, kot bi morala biti. Zaradi tega je zelo pomembno, da najdemo kakovosten vir te dragocene tekočine.

Fiziološke funkcije vode so:

  • regulacija telesne temperature
  • razstrupljanje in razkisanje telesa
  • povečevanje obrambne sposobnosti telesa
  • prenašanje informacij in hranil
  • vzdrževanje vlažnosti sluznic
  • preprečevanje trenja med površinami tkiv

Za normalno delovanje organizma mora odrasel človek dnevno popiti vsaj 35 g vode na 1 kg telesne teže. Količina popite vode pa se razlikuje za vsakega posameznika glede na fizično aktivnost, klimatske pogoje, starost in zdravstveno stanje. Če pride do pomanjkanja vode v organizmu (žeja je že znak, da je nastala dehidracija) se poruši ravnotežje kroženja vode v telesu. To pa lahko pripelje do zastrupitve in smrti. Sladkane pijače, kava in alkohol pa dodatno povečajo potrebo po vodi, saj se pri njihovem razgrajevanju uporablja voda. Zaradi tega je edino smiselno uživati zadostne količine čiste vode. Po telovadbi vodi dodamo še elektrolite.

Žejne celice

Voda ima večjo površinsko napetost, kot je napetost vode v celici. Zaradi tega počasi prodira v celico. Vodo je treba konzumirati v požirkih in čez cel dan, saj edino na ta način ima dovolj časa, da pride v celico. Razen zjutraj, takoj, ko se zbudimo v prvih 30 minutah po spanju spijemo vsaj pol litra mlačne vode, ki jih lahko dodamo nekaj limoninega soka. Na ta način bomo pospešili proces razstrupljanja in aktivirali peristaltiko črevesja ter lažje iztrebljali blato. 

Onesnažena voda

V vodi, ki jo predvsem uživamo iz vodovoda (voda iz pipe), je veliko različnih strupenih snovi, atmosferskih plinov, mineralov, organskih snovi, umetnih gnojil, herbicidov, pesticidov, mineralnih olj, težkih kovin, nitratov, klora, natrijevega fluorida, aluminijevega sulfata, parazitov, bakterij, hormonov, zdravil in drugih toksičnih snovi, ki so zelo problematične, saj vodo moramo piti vsakodnevno, s tem pa tudi vnašamo vse tiste nezaželene snovi, ki povzročajo bolezni. Tudi alternative niso več tako dobre. Deževnica je onesnažena, filtri za prečiščevanje vode se razlikujejo po svoji učinkovitosti, voda iz plastenke pa večinoma ni boljše kakovosti od vode iz pipe lahko pa zaradi plastike pride do izločanja metilnega klorida in ksenoestrogenov (rakotvorne snovi). 

Katera voda je čista 

Najstarejši in najbolj zdravi ljudje na zemlji živijo v dolini Hunza na severovzhodu Pakistana. Poleg zdravega načina življenja, lokalne pridelave hrane, zadostne aktivnosti, stika z naravo in svežega zraka je njihova skrivnost za dolgoživost in vitalnost tudi pitje stare, zaščitene vode, ki izvira iz starodavnega ledenika. Ta voda ima frekvenco osemdeset hertzev, kar pomeni, da je velikost delcev, ki jih vsebuje, zelo majhna in voda lahko normalno prihaja v celice. Za primerjavo voda iz pipe ali plastenke ima sto dvajset hertzev, kar pomeni, da vsebuje večje skupke molekul in da težje prihaja v celice. Poleg tega je voda iz doline Hunza bolj mehka, z nizko površinsko napetostjo, kar tudi omogoča lažji prehod v celico. Na žalost ne moremo vsi živeti v dolini Hunza, ampak lahko pa najdemo naravne izvire pitne vode, pijemo predvsem sveže stisnjene sokove iz ekološke zelenjave, uživamo surovo ekološko sadje in zelenjavo ter si nabavimo kvalitetne filtre. Japonci so odkrili tehnologijo, ki jim omogoča, da vodo prečistijo in jo energizirajo. Tekočino sočasno spustijo prek elektromagnetne palice in v peči žganega keramičnega filtra iz mineralnega kamna. S tem postopkom lahko navadni vodi znižamo frekvenco pod osemdeset hertzev.

Živa voda

Japonski znanstvenik Masaru Emoto je naredil obsežno raziskavo o vodi in reakciji vode na različne zunanje vplive (glasba, čustva, besede) in prišel do neverjetnih rezultatov. Popolne kristale formira voda, ki prihaja iz planinskih potokov in izvirov ter tista, ki je izpostavljena molitvi, klasični glasbi in pozitivnim mislim in čustvom. Kristali onesnažene vode ali vode izpostavljene tehno in heavy metal glasbi ter negativnim emocijam, so bili nepravilne in deformirane oblike.

Destilirana voda ni imela kristalne oblike, ampak če so nanjo vplivali z besedami »hvala« in ji pošiljali ljubezen in pozornost, je formirala lepe kristale. 

Naslednjič, ko vzamete kozarec vode, začnite razmišljati pozitivno, zahvalite se za vsaj požirek in prenesite pozitivne vibracije v svojo vodo. Vse se vam bo povrnilo nazaj. Voda je vsekakor veliko več kot tekočina, ki jo potrebujemo le za fizično preživetje.