RADE ŠERBEDŽIJA

in skupine

“ ZAPADNI KOLODVOR “

 

Potem ko so le nekaj mesecev nazaj Rade Šerbedžija in Zapadni kolodvor band izdali kar tri nove albume, pa jih v decembru čaka še velika Božična turneja, kjer jih bodo predstavili. Slavni filmski in gledališki igralec, pesnik, glasbenik in profesor in vrhunsko uigrani band Zapadni kolodvor bodo nastopili v Beogradu (20.12.),  v Novem sadu (21.12.), v Puli (23.12.) in turnejo zaključili v Ljubljani s spektakularnim nastopom v Cankarjevem domu (26.12.). Šerbedžija se na novem albumu Vrijeme je, draga, vrijeme je, ki ga bo premiero predstavil v Cankarjevem domu, rahlo spogleduje z romantičnimi pesmimi.  Albumu se je, tako kot se bo tudi na odru, pridružil uigrani band Zapadni kolodvor, kot gostje pa se na novi zgoščenki pojavijo tudi Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić in Iva Štefančić.

Rade Šerbedžija, koncert, cankarjev dom foto:  Miro Majcen

 

Poleg albuma “Vrijeme je, draga, vrijeme je” so se na prodajnih policah znašli tudi albumi  banda Zapadni kolodvor  “Zapadni kolodvor” ter dvojni live album Radeta Šerbedžije in banda Zapadni kolodvor “Live 2013”. Karakterni vokal, izjemna interpretacija in boemska karizmatičnost, ki jo Rade prenaša v svojih pesmih, izvrsten band, ki glasbeno dopolnjuje vokalne stilizacije velikega umetnika ter glasbeni velikani, ki so se na albumu znašli kot posebni gostje na vseh treh albumih, zagotovo ne bodo nikogar pustili ravnodušnega. Aktualni single Zapadnega kolodvorja je sodelovanje z Vlatkom Stefanovskim v pesmi Gipsy song. Na albumu, kjer se nahaja kar 19 pesmi, najdemo tudi imena, kot so Arsen Dedić, Vlatko Stefanovski, Severina, Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin, Livio Morosin, Maja Posavec in številni drugi.

 

V Cankarjevem domu, 26. decembra, bo poleg pesmi iz novega albuma Radeta Šerbedžije moč slišati tudi nekaj etna, starogradskih pesmi, romskih balad, zimzelenih melodij in že skorajda ponarodele šansone in seveda tudi nekaj poezije. Velikega poeta in glasbenika bodo na odru spremljali Zapadni kolodvor (West rail station), band, ki je sestavljen iz vrhunskih glasbenikov, Ranko Purić – Campi, Danilo Šerbeđija in Mario Igrec- kitara, Pere Ištvančić, Nenad Jura Vrandečić – kontrabas, Antun Stašić – violina,  Marjan Krajna – harmonika in manager Amir Bahtijarević.

 

Nina si rada poenostavi svoje življenje, zato jo zanimajo praktični nasveti za kakovosten, urejen in s stilom prežet vsakdanjik. Poleg tega ljubi dobro hrano.