Sem velik zagovornik učenja iz naše preteklosti, ker vem, da smo vsi šli skozi situacije, ki vsebujejo ogromno modrosti za našo prihodnost.

Verjamem, da se moramo nehati izogibati spominjanju preteklosti, če se želimo iz nje kaj naučiti.

To seveda ne pomeni, da smo navezani na to, kar se je zgodilo, gre se le za to, da se naučimo lekcije, katere nam bodo pomagale zaživeti boljše in lepše življenje.

Če ste prebrali mojo knjigo Osebna Zgodba Policista, veste, da sem iz svoje preteklosti vzel prav vsako učno lekcijo, ki mi je bila namenjena ter tako začel pomagati ljudem skozi svoje videe, članke in delavnice. Oprostil sem vsem , ki so me kdaj prizadeli – a sem se naučil kako sedaj izbirati ljudi v svojem življenju, ki so dobri zame. Oprostil sem sebi za odločitve, ki so bile napačne takrat – a sem preučil vse kar so me napačne odločitve naučile.

Nisem navezan na svojo preteklost, le ta je sedaj za mano. Sem se pa odločil, da bom vse znanje, ki sem ga pridobil skozi življenje izkušnje, uporabil za to, da pomagam drugim.

Vsi veliki ljudje, ki jih občudujem in od katerih govore redno poslušam na YouTube, so šli skozi temačna obdobja v svojem življenju. Namesto, da bi se tega obdobja sramovali in ga skrivali ali zanikali, to obdobje uporabljajo kot gorivo za naprej. Daje jim energijo, da dosegaje neverjetne rezultate in premikajo meje, katere so včasih mislili, da ne morejo biti premaknjene.

Vse kar se nam je v preteklosti zgodilo je polno majhnih dragocenih lepih lekcij, katere nam sedaj omogočajo, da popolnoma spremenimo naše življenje. Prav vsak izmed nas ima lahko čudovito življenje, sanjsko – prav takšno o kakršnem sanjamo preden zaspimo.

A moramo biti pripravljeni, da se soočimo s preteklostjo in oprostimo temu kar se je zgodilo. Pripravljeni moramo biti pogledati na drugačen način vso bolečino katero smo občutili in biti moramo pripravljeni, da v slabem najdemo dobro. Ni lahko, a je mogoče.

Ko se soočamo s preteklostjo moramo biti previdni, da tam ne ostanemo in, da nas ne omami nostalgija, katera nas lahko povleče v stanje v katerem smo bili pred 20 leti. Mnogi bi raje živeli v boleči preteklosti, kot jo izpustili iz rok in srca ter se podali na nove dogodivščine.

Sam sem neizmerno hvalažen za vse stvari, ki so se mi zgodile v življenju, kajti naučil sem se biti boljša oseba in sem si veliko bolj všeč, kot takrat. Nihče si ne želi ponavljati slabih stvari iz preteklosti, a je pomembno, da sprejmemo to kar se je zgodilo in ne gledamo na pretekle stvari kot na nekaj kar moramo preklinjati in sovražiti.

Naša preteklost hrani toliko pomembnega znanja, da bi lahko napisali celo knjigo in še kasneje bi se našle modrosti katere ste pozabili omeniti. Zato sem se tudi odločil, da napišem knjigo Osebna Zgodba Policista in uporabim to znanje za pomoč drugim, ki so se morda znašli v isti godlji v kateri sem bil nekoč sam.

Več o moji zgodbi pa najdete na spletni strani www.ivanjurgec.si.