“Razumevanje in ljubezen nista dve različni stvari, temveč ena.”

Se vam kdaj zdi, da vas partner ne razume? Ali pa se čudite, kako to, da vi njega ne razumete? Težava je preprosta. Mislite, da vaš partner misli enako kot vi. Pa to ni res! Vsi se na različne dražljaje odzivamo drugače, vsi imamo različne načine, kako komuniciramo, ko smo pod stresom, ko je prevroče ali smo prelačni ali kaj drugega, kar nas vrže s tira. Nekateri smo hitre jeze in želimo biti v centru pozornosti, drugi se raje držijo zadaj, eni radi vodimo, drugi raje vidijo, da jim jasno povemo, kaj se od njih pričakuje.

partner nezadovoljen

Zakaj enako stvar vidimo drugače?

 

Kdaj ste se nazadnje spraševali…?

 • Zakaj enako stvar vidimo drugače? In kako?
 • Kako pravilno in učinkovito komunicirati v vašem odnosu?
 • Kako preseči nesporazume?
 • Kako doseči harmonijo v družini?
 • Ali sem lahko bolj zadovoljna v mojem odnosu?
 • Kako preprečiti prepir, preden se zgodi?
 • Kako zmanjšati stres v odnosu?
 • Želite biti bolj razumevajoči in enako pričakujete od partnerja?

S pomočjo preprostega a znanstveno podprtega BREZPLAČNEGA vprašalnika boste izvedeli odgovore na vsa zgornja vprašanja.

Uspešnost vašega odnosa je odvisna od vaše sposobnosti dobrega (so)delovanja s partnerjem. Če poznamo vedenje partnerja, lahko pri sebi naredimo nekaj preprostih, pametnih vedenjskih prilagoditev, s pomočjo katerih izboljšamo odnos. Poznavanje sebe in prepoznavanje vedenjskih vzorcev močno pomaga pri partnerski komunikaciji. Še posebej, če vemo, da na nivoju komunikacije obstaja t.i. platinasto pravilo, ki pravi: »Ne ravnajte s partnerjem tako, kot bi želeli, da on ravna z vami, ampak tako, kot on hoče, da ravnate z njim.«

“Zakaj sedaj kot urednica o tem pišem? Zato, ker bi z vami bralkami želela deliti svojo izkušnjo. Sama sem sicer bolj tihe narave in nisem ravno tip, ki nenehno preizkuša stvari, še posebej nepoznane. Bi pa delila novico o svojem nedavnem miselnem preskoku, ki je naredil mojo partnersko zvezo še lepšo, kot je! Spoznala sem namreč zanimiv način, kako bolje razumeti sebe, svoje ravnanje in obnašanje mojega partnerja. S pomočjo tega free vprašalnika in partnerskega coachinga.

Tudi jaz in partner sva ločeno rešila vprašalnik in se poslužila t.i. partnerskega coachinga. Iskreno povedano, s parterjem sva si v nekaterih stvareh (predvsem v vrednotah) zelo podobna, v drugih pa zelo različna. Prav tu je včasih prišlo do konfliktne situacije. In čisto vedno so se nama ti mali prepirčki zdeli čisto odveč. Samo slaba volja. No, po izpolnjenem vprašalniku sva na e-mail naslov prejela analizo najine osebnosti. Kaj sva odkrila? Da sva na čisto drugih poljih, ampak se najina karakterna polja zelo ujameta! Celo dopolnjujeta! Ok, prva novica super. Kaj pa zdaj? Partnerski coach Janez Hudovernik nama je nato po podrobneje razložil, zakaj do konfliktov sploh prihaja. Veliko razodetje, drug drugemu ne želiva čisto nič slabega, razlog je preprosta stvar – stvari gledava s popolnoma drugačnega zornega kota. Prav to spoznanje naju je naredilo boljo bolj razumevajoča v najinem odnosu. Pri nestrinjanju zdaj oba poskušava razumeti, kako na celotno stvar gleda drugi in se odkrito pogovoriva, kaj misliva. Najpomembnejše stvari v življenju so skoraj vedno res preproste.” – Nina, urednica Caelle.

srečen par

Ne ravnajte s partnerjem tako, kot bi želeli, da on ravna z vami, ampak tako, kot on hoče, da ravnate z njim.

Kako torej pravilno komunicirati z vašim partnerjem?

Persolog® osebnostni profil – DISK® partnerski coaching je ena izmed najbolj razširjenih, znanstveno dokazanih analiz, ki meri naša vedenjska nagnjenja in preference in jo lahko opravite tudi vi. Je eden najbolj točnih in razumljivih modelov za razlago človekovega vedenjskega odziva in za razumevanje vzorcev osebnosti. To je ključnega pomena, če želite zares razumeti svojega partnerja za dolg in izpopolnjujoč odnos. Je mednarodno priznano orodje za določanje osebnostnih profilov ljudi. Izkušnje kažejo, da je pravilno razumevanje karakterja vašega partnerja izjemno pomembno za učinkovitost vaših odnosov. Do danes je njegove prednosti izkoristilo že 40 milijonov uporabnikov v 31 jezikovnih področjih.

Želite raziskati vaš in partnerjev osebnostni in vedenjski tip tako, da boste bolje razumeli sebe in svojega partnerja? S pomočjo preprostega brezplačnega vprašalnika boste:

 1. Spoznali sebe: Ocena, ki vam pomaga spoznati vaš vedenjski profil.
 2. Spoznali partnerja: Razumevanje vedenja vašega partnerja.
 3. Vplivali na spremembo: Strategije za osebno prilagajanje različnim vedenjskim stilom.