Pogosto naredimo spremembo šele takrat, ko nas življenje »pahne« čez rob. Takrat se prebudi bojevnica v nas, ki nas popelje do novega znanja, nove energije, in predvsem do odločnosti, da je treba nekaj spremeniti. Tibetanske vaje – Vrelec mladosti so vaje za pomlajevanje telesa. So pravi vrelec mladosti. S temi vajami se ne izognemo smrti pač pa povečamo kakovost svojega življenja. Prvo zadovoljstvo bo že to, da sebe postavimo na prvo mesto že takoj zjutraj – najprej poskrbimo za sebe, potem pa za svet. Svet lahko počaka!

Najhitrejši način, da si povrnete zdravje, mladost in življenjsko energijo je, da znova pospešite vrtinčenje čaker (energijskih centrov). Z vajami Vrelec mladosti spodbudite le te k ravnovesju.

Začnite s tremi ponovitvami, naslednji teden pa izvajajte po 5 ponovitev, potem čez en teden dodajte še 2 ponovitvi – torej delate že 7 ponovitev, itd. Sčasoma boste prišli do 21 ponovitev, kar pa zagotavlja najboljši učinek.

Pri vrelcu mladosti je pomembno troje:

  1. Dihanje – najbolje, da za zaprtimi očmi
  2. Pozitivne misli, ki jim lahko verjamete
  3. Stiskanje mišic medeničnega dna.

Ko se osredotočimo na naš dih, smo prisotni v trenutku tukaj in zdaj. Takrat smo v stiku s seboj. Takrat se umirimo, umirimo naš um, naše misli, naš fokus je na nas, v našem telesu. Takrat lahko občutimo tudi naše blokade v telesu, kje smo napeti, kje se ne moremo sprostiti, kje ni pretoka energije. Ta del telesa lahko tudi po masiramo, mu v mislih pošljemo zdravilno energijo in ljubezen. Naše roke zdravijo. Pozitivne afirmacije pa vse skupaj še dodatno podprejo. Afirmacije, ki vibrirajo z nami, afirmacije s katerimi se lahko povežemo, dvigujejo našo vibracijo, našo zavest in pozitivno vplivajo na naše počutje.

Več o vajah Vrelec mladosti in kako se jih izvaja si lahko preberete v knjigi Ko imajo hormoni žur.

 

Članek pripravila Špela Seljak